П'ятница, 29/Березня/2024, 07:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2022 » Червень » 20 » 115 день. Важкі бої на ідеологічному фронті
115 день. Важкі бої на ідеологічному фронті
10:17
115-й день.

Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-фашистських загарбників.

Уряд нарешті оголосив про скасування безвізового режиму з 1 липня 2022 року для громадян РФІї.

Звісно, українці також оговтуються після фієричних визитів напередодні до Києва і Ірпіня перших осіб Німеччини, Франції, Італії та Румунії, а наступного дня, несподіваного другого приїзду до Києва прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, а також ухваленого 17 червня ріщення Європейської комісії рекомендувати надати Україні статус кандидата в члени Євросоюзу.

Водночас, Європейська комісія вимагає від Україні також зробити деякі реформаторські кроки, щоб наблизитися до ЄС, зокрема, у царині верховенства права, антикорупційної діяльністі, боротьби з олігархами. Нажаль, мова не йде про десовєтизацію та здемосковщення України.

А шкода.

Адже саме тотальна деукраїнізація і змосковщення України є спусковим гачком війни Московії проти України.

Одже, здемосковщення і десовєтизація справа виключно самих українців. Нажаль, з досягнень на ідеологічному фронті боротьби проти московського культу «пабєдабєсія», зокрема щодо перейменування топонімів, досі катма.

Наприклад, в Чернігові, де майже 100 проспектів, вулиць, площ, провулків з 550 названі на честь Вєлікай атєчествєнной війни, з них 63 на честь Героїв Савєтскава Союзу, поки ще не перейменовано жодного топоніму, навіть, вул. Московської.

Однак навіть цього КПУшникам на чолі з Г.Кузнєцовим в міській раді, звісно, було замало.

Переконаний, що зовсім не випадково за рішенням міськради від 30.03.2010 р. вулицю Проектну, на якій розташований найбільший в місті ТРЦ «HOLLYWOOD» (2015) було перейменувано на честь 77-ї гвардійської стрілецької Чернігівської ордена Леніна Червонопрапорної ордена Суворова дивізії (з 01.03.1943).

За відомостями «Википедии» (у "Вікіпедії" дані відсутні) це військове формування, яке неодноразово змінювало нумерацію і назву, було формована в липні 1941 р. в Москві.

За участь у вигнанні нацистів з Чернігова отримала почесне звання «Чернігівська».

До речі з 11 військових формувань, які вибиті на постаменті «Танк» в Чернігові 10 мають почесну назву «Чернігівська», зокрема,148, 211 стрілецькі і 76 гвардійська стрілецька дивізії, 16 гвардіська кавалерійська дивізія.

Тож чому адепти "пабєдабєсія" обрали для шанування саме 77-му гвардійську стрілецьку дивізію?

Судіть самі.

За відомостями з «Википедии» (мовою оригіналу).

«Приказом МО СССР № 080 от 27 марта 1967 г. в целях сохранения боевых традиций овеянных славой стрелковых дивизий народного ополчения и учитывая важное значение воспитание личного состава Советских Вооружённых Сил на их героических подвигах, наименование «Московская» восстановлено по преемственности — 77-я гвардейская мотострелковая Московско-Черниговская ордена Ленина, Краснознамённая, ордена Суворова дивизия.

Осенью 1989 г. дивизия включена в состав Северного флота как 77-я гвардейская Московско-Черниговская ордена Ленина, Краснознамённая, ордена Суворова дивизия береговой обороны.

1 декабря 2000 г. на базе 600-го отдельного гвардейского батальона морской пехоты и 414-го отдельного батальона морской пехоты (сформированного в 1999 г. в г. Каспийск Республики Дагестан) сформирована 77-я отдельная гвардейская Московско-Черниговская ордена Ленина, Краснознамённая, ордена Суворова бригада морской пехоты.

Апрель 2001 г. — выполнение боевых задач в горном Дагестане. Воины соединения действовали в Цумадинском районе, на высоте свыше 2-х тысяч метров над уровнем моря. Заслуженные государственные награды получили более 200 морских пехотинцев.

9 мая 2002 г. — в результате террористического акта на ул. Ленина г. Каспийска от рук террористов погибло 23 и ранено 54 военнослужащих.

Бригада расформирована в 2009 году.»


Переконаний, що саме це є головною причиною появи в одному з найбільш залюднених районів Чернігова вулиці 77-ї гвардійської дивізії, а не, наприклад, Героїв Крут.

Будьмо уважні!

Ворог готувався до війни ретельно не одне століття.

СЛАВА УКРАЇНІ!



Категорія: Погляд | Переглядів: 249 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024