Четвер, 25/Квітня/2024, 21:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Травень » 27 » Дострокові вибори - звіт на вимогу виборців
Дострокові вибори - звіт на вимогу виборців
13:52
Тривалі травневі свята не вплинули на рівень політичного протистояння в країні. Кризова коаліція продовжувала гнути свою лінію, незважаючи на свою нелегітимність, продовжувала штампувати нікому не потрібні закони. І таким чином досягла того, що запас законодавчих припасів закінчився та і натхнення у коаліціянтів для написання нових немає, а ще й фахівців відповідного рівня кіт наплакав.
Після підписання Президентом Віктором Ющенком другого указу про розпуск парламенту, Прем´єр Янукович не встояв і, в принципі, зголосився про проведення дострокових виборів Верховної Ради, хоч це і мало порадувало його соратників по коаліції. Особливо неприємною ця новина стала для соціалістів, що поспішили заявити про зраду. Але травма коліна, отримана Януковичем під час гри в теніс, змусила його покинути рідну державу та податись на лікування в країну, де панує страшне НАТО.

Сформована робоча група від коаліціянтів в кращих комуно-регіонально-соціалістичних традиціях вирішила домовленість Януковича саботувати і це їй майже вдалося - перемовини не просунулись ні на йоту. Вони викликали на себе вогонь незадоволення не тільки опозиції та Президента, але й значної частини українців, що стали свідками цих перемовин.
Президент, який уже відмовився від своєї доброї традицій "круглих столів", змушений був знову запросити до себе всіх учасників переговорної групи. Під час неприємної розмови за "круглим столом" Президент дав зрозуміти, хто нині є гарантом стабільності в державі і хто контролює ситуацію. Віктор Ющенко чітко дав зрозуміти представникам від коаліції, що їх намагання давати поради - не їх справа. Від них залежить лише функціонально забезпечити проведення виборчої кампанії і цим поставити крапку у конфлікті, що затягнувся. Призначення Івана Плюща головою РНБО стало ще одним неприємним сюрпризом для коаліціянтів. Чергова зустріч Президента Віктора Ющенка та Прем´єр-міністра Януковича дали нові сподівання на позитивне розв´язання конфлікту та проведення дострокових виборів.
Змирившись з достроковими виборами, коаліціянти вирішили поборотися за максимальне відтермінування їх строків проведення. І досягнення тут компромісу та узгодження пакета законів, що убезпечать український політикум від подальших криз, має показати зрілість наших політичних лідерів.
Дострокові вибори стали значним стимулом для політичних партій до активізації їх діяльності. Народний Рух України спільно з УНП та УРП "Собор" створили блок "Рух - Українська Правиця" та провели його презентацію у Тернополі. На місцях розпочата робота по координації та створенню спільних виборчих штабів. Представники блоку "Рух - Українська Правиця" беруть активну участь у переговорному процесі щодо створення широкого об´єднання демократичних сил і ведуть активну підготовку до виборів.
Політичний конфлікт дав ще один шанс представникам демократичних сил довести виборцям, що вони дійсно дбають про інтереси українців. Представники урядової коаліції ж мають реальний шанс на дострокових виборах показати, як за час їх перебування у владі вони зробили "покращання життя вже сьогодні". Ліві мають можливість показати, як захищають права трудящих мас у коаліції з представниками великого капіталу і де тут спільний інтерес експлуататорів та найманих працівників.
Дострокові вибори - ще один нереалізований план для політичних сил підтвердити вірність обіцянкам, даним зовсім недавно. А виборці мають змогу реально оцінити справи та дії не тільки по словах, але й конкретних ділах політиків, що зроблені після виборів.
Шанс, що відкривають дострокові вибори українським політикам, - це можливість відійти від політики подвійних стандартів і нести пряму відповідальність перед виборцями.
Політична криза та вихід з неї через дострокові вибори дають українським політикам новий досвід вирішення їх у спосіб, коли третейським суддею є український народ.
Відповідальність перед ним має стати запорукою дотримання обіцянок не тільки на рівні політичної еліти, але й в першу чергу перед своїми виборцями.

Юрій Діденко,
голова Миколаївської обласної
організації Народного Руху України

Категорія: Аналітика | Переглядів: 1866 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024