Середа, 24/Квітня/2024, 23:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Червень » 15 » Українська правиця вимагає порушити кримінальну справу проти організаторів та учасників нападу на Музей радянської окупації
Українська правиця вимагає порушити кримінальну справу проти організаторів та учасників нападу на Музей радянської окупації
13:57
"Порушити кримінальну справу проти організаторів та учасників нападу на Музей радянської окупації, а від Президента та Уряду – дати політичну оцінку актові вандалізму" вимагає в своїй Заяві Блок «Рух-Українська правиця». Блок закликав "внести на розгляд Верховної Ради наступного скликання законодавчі ініціативи щодо скасування реєстрації політичних сил, діяльність яких загрожує національним інтересам та національній безпеці України".
7 червня 2007 р. близько 10 активістів Прогресивної соціалістичної партії України на чолі із заступником голови ПСПУ В.Марченком вчинили провокацію на території Музею радянської окупації у м.Києві. Внаслідок їхніх хуліганських дій пошкоджено виставковий стенд, а також викрадено книгу Василя Кука “Колгоспне рабство”. За свідченням голови товариства “Меморіал” ім. В. Стуса Романа Круцика, це вже не перша спроба зашкодити роботі музею. В.Марченко під час прямого ефіру на 5 каналі 8 червня ц.р. дозволив собі наклепницькі звинувачення в бік учасників національно-визвольного руху 40-50-х років минулого століття.
Блок "Рух-Українська правиця" вважає, що дії ПСПУ є глумом над пам'яттю мільйонів жертв голодоморів та політичних репресій 20-40-х років та над національною гідністю українського народу, а також спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
Ми наголошуємо, що музей було зареєстровано відповідно до норм українського законодавства, переважна більшість експонатів ґрунтується на великій історичній базі, зібраній працівниками «Меморіалу». Роботу музею позитивно оцінив Інститут історії Національної Академії Наук України, відзначивши важливу освітню функцію закладу. Висловлювання В.Марченка є набором радянських пропагандистських кліше, не підкріплених доказами.
«Рух-Українська правиця» вимагає від правоохоронних органів порушити кримінальну справу проти організаторів та учасників нападу на музей, а від Президента та Уряду – дати політичну оцінку актові вандалізму. Ми також закликаємо внести на розгляд Верховної Ради наступного скликання законодавчі ініціативи щодо скасування реєстрації політичних сил, діяльність яких загрожує національним інтересам та національній безпеці України.
Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1642 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024