Субота, 20/Квітня/2024, 06:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Липень » 7 » Степан ХМАРА: "Ідеологія не може бути ані європейською, ані китайською"
Степан ХМАРА: "Ідеологія не може бути ані європейською, ані китайською"
14:06
Степан ХМАРА: «Ідеологія не може бути ані європейською, ані китайською. Своїм невіглаством політолог ЛУЦЕНКО хоче перекреслити усі закономірності політики, перевірені часом»
«Ідеологія не може бути ані європейською, ані китайською. Про "європейську ідеологію" може говорити хіба неграмотна людина», - сказав представник Блоку «Рух-Українська правиця» Степан ХМАРА, коментуючи висловлювання лідера «Народної самооборони» Юрія ЛУЦЕНКА під час прямого ефіру на 5-му каналі. Тоді колишній соціаліст, відповідаючи на запитання, якою має бути ідеологія новоствореної партії, зокрема заявив, що «ідеологія буде, в першу чергу, європейською, бо сьогодні в країні немає розламу між правими і лівими». Луценко також зазначив, що, на його думку, у Європі на сьогодні немає, ані класичних правих, ані класичних лівих партій.

«Я ще розумію, може бути європейський світогляд, але не ідеологія», - зауважив Степан ХМАРА. «Поділ на «лівих» і «правих» у демократичних країнах є актуальним і сьогодні. Між політичними силами різних ідеологій – консервативної, ліберальної чи соціального спрямування – відбувається здорова конкуренція. Зараз перемагають праві, а «політолог» ЛУЦЕНКО своїм невіглаством хоче перекреслити усі закономірності політики, перевірені часом», - продовжив представник «Правиці».

«Можливо, вихованцеві комуністично-комсомольської системи ЛУЦЕНКОВІ важко це зрозуміти, бо він не орієнтується в ідеологічних питаннях і дуже приблизно знає про зв'язок між ідеологією і демократією. Для функціонування демократії існування партій різного ідеологічного спектру важливо хоча б з точки зору системи політичної рівноваги в країні. Наприклад, «ліберали» і «праві» протидіють надмірному бажанню «лівих» щодо державного втручання в економіку. В свою чергу «праві», виходячи з національних інтересів, опонують лібералам у їхньому прагненні надмірної економічної глобалізації», - сказав представник «Правиці».

Степан ХМАРА також наголосив: «Безіделогічним може бути тільки тимчасовий проект, створений для участі в одних виборах".

УНП

Категорія: Погляд | Переглядів: 1567 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024