П'ятница, 19/Квітня/2024, 21:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Липень » 7 » Борис КОЖИН: “Україна має створити повноцінний флот, а не продавати останній підводний човен”
Борис КОЖИН: “Україна має створити повноцінний флот, а не продавати останній підводний човен”
14:10
“Я категорично проти пропозицій ліквідувати підводний флот України, продавши субмарину „Запоріжжя”, - заявив представник Блоку “Рух-Українська правиця” від Української народної партії, перший командувач Військово-Морських Сил України, віце-адмірал Борис КОЖИН. Політик 1 липня, в Севастополі, під час святкування Дня ВМС України, запропонував міністру оборони Анатолію ГРИЦЕНКУ „в державному порядку передбачити розвиток підводного флоту та діяльність морських човнів ВМС України”. Як відомо, ГРИЦЕНКО 2 липня, під час зустрічі із журналістами в Севастополі, заявив про наміри продати після ремонту єдину українську субмарину “Запоріжжя”.
„ Я і мої побратими, які створювали ВМС, вважаємо, що без підводного флоту ВМС втратить ознаки суцільного військового організму, здатного захистити державу”, - заявив КОЖИН. За його словами, „підводні кораблі, надводний флот, морська авіація та інші військові підрозділи є традиційними складовими Військово-морських сил будь-якої країни”. За словами політика, зважаючи на важкий фінансовий стан держави, Україні „на державному рівні слід звернутися до НАТО з проханням на 5 років надати дивізіон підводних човнів, - як мінімум трьох, - для забезпечення навчань із залученням військових надводних кораблів та авіації ВМС України”. Як вважає політик, „за цей час Україна виготовить підводні човни своїми силами на Миколаївському заводі”.
За підрахунками КОЖИНА, „один підводний човен обійшовся б Україні в середньому в 100 млн. доларів”. За його словами, „це дозволило б „завантажити” українські підприємства, а також забезпечити роботою відповідних фахівців у Севастополі, які втратять роботу після виводу ЧФ РФ 2017 року”.
„Правиця” зобов’язується після обрання в парламент „добиватися прийняття трьох законів, які дадуть можливість покращити роботу ВМС України в Севастополі”, - заявив КОЖИН. За його словами, ці законопроекти „мають визначити статус ЧФ РФ, термін та умови його перебування в Севастополі, план згортання російських баз до 2017 року, розмір суми оренди землі, споруд та техніки”. Крім того, має бути підвищений статус ВМС України „як військової служби, що працює в складних умовах”, вважає політик. Це дозволить „довести рівень доходів українських моряків до рівня їхніх російських колег, підвищивши вдвічі їхню зарплату, а також в кілька разів – пенсію”, вважає КОЖИН.

УНП

Категорія: Погляд | Переглядів: 1579 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024