Четвер, 25/Квітня/2024, 19:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Липень » 19 » Якби ЯНУКОВИЧ змусив платити чиновників податки з їх реальних доходів, то держбюджет мав би на соціальні виплати понад 100 млрд. грн.
Якби ЯНУКОВИЧ змусив платити чиновників податки з їх реальних доходів, то держбюджет мав би на соціальні виплати понад 100 млрд. грн.
15:41
“Якби прем’єр Віктор ЯНУКОВИЧ та Партія регіонів не пішли шляхом «подвійних стандартів» щодо декларування доходів чиновництва, підвищення соціальних видатків не видавалося б прем'єрові популізмом – держбюджет мав би на соціальні програми не лише додаткові 67 мільярдів гривень, а вдвічі більше», - заявив керівник Центрального штабу «Правиці», заступник голови Української народної партії, член Комітету ВР з питань фінансів та банківської діяльності у ВР ІІІ-ІV скликань Ярослав ДЖОДЖИК. Так він прокоментував відмову ЯНУКОВИЧА виконувати начебто «популістське» рішення Конституційного суду про відновлення пільг, призупинених бюджетом-2007, оскільки в бюджеті відсутні додаткові 67 млрд. грн., необхідні для забезпечення цих видатків.
Суттєвим джерелом додаткових надходжень до бюджету Ярослав ДЖОДЖИК вважає оподаткування коштів, які нині "заховані в тінь". "Суттєва частина тіньових коштів – це реальні доходи переважної частини державних чиновників, і в першу чергу – найвищих," – зазначає Ярослав ДЖОДЖИК. – "Подивіться на їх авто, "хатинки" – і на декларації про доходи, які вони не соромляться оприлюднювати в ЗМІ".

Як відомо, за даними експертів, щорічно 3-5 млрд. "тіньових" доларів вивозиться з України. За даними НБУ, близько 25 млрд. грн. фізичних осіб функціонує поза банківською системою. За даними Асоціації українських банків, від 10 до 20 млрд. дол. знаходиться на руках у населення. Обсяги тіньової економіки оцінюються приблизно в 40% ВВП України.

Кроком до виведення з тіні значної частини коштів Ярослав ДЖОДЖИК вважає ухвалення Закону про обов’язкове декларування доходів і витрат вищих посадових осіб України, державних службовців 1-ї, 2-ї та 3-ї категорії, а також керівників органів місцевого самоврядування. Такий законопроект, нагадав політик, він розробив під час свого депутатського терміну, і фракція Української народної партії вносила його на розгляд Верховної Ради IV скликання у 2005 році. "Цей закон зобов’язував чиновників та членів їх сімей декларувати не тільки свої доходи, а й видатки, - навіть через 10 років після завершення повноважень. У разі виявлення невідповідності між ними, податкова адміністрація мала б інформувати СБУ з метою розслідування ситуації, а інформація, зазначена у деклараціях, мала б стати загальнодоступною і висвітлюватися через ЗМІ," – зазначає ДЖОДЖИК.

Він наголошує, що «встановлення відповідності між видатками та доходами дозволило б ефективно боротися з корупцією, а також наповнити бюджет за рахунок виведення значних коштів з «тіньової зони»".

"Фракція Партії регіонів тоді не підтримала цей антикорупційний законопроект, а тепер її представник на посту прем'єра каже, що не знає, звідки в бюджеті візьмуться кошти на соціальні видатки", - каже Ярослав ДЖОДЖИК.

“Сьогодні до відомого гасла кампанії Віктора ЯНУКОВИЧА 2004 року можна сміливо додати “тому, що порушує Конституцію”, - констатував представник УНП. “Якщо глава уряду не знає інших шляхів розвитку економіки, крім як за рахунок позбавлення малозабезпечених груп населення соціальних виплат, то, можливо, йому варто пошукати інше місце роботи”, - підсумував ДЖОДЖИК.

Категорія: Погляд | Переглядів: 1530 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024