Вівторок, 23/Квітня/2024, 12:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Липень » 24 » День українського прапора прикладом успішної боротьби єдиного національно-демократичного фронту з комуно-номенклатурним режимом УРСР
День українського прапора прикладом успішної боротьби єдиного національно-демократичного фронту з комуно-номенклатурним режимом УРСР
19:26
УНП вважає День українського прапора "прикладом успішної боротьби єдиного національно-демократичного фронту з комуно-номенклатурним режимом тодішньої УРСР"
"Прикладом успішної боротьби єдиного національно-демократичного фронту з комуно-номенклатурним режимом тодішньої УРСР" названо події кінця липня 1990 року в Зверненні Української народної партії з нагоди Дня українського прапора.
"24 липня 1990 року стало важливим кроком до юридичного утвердження незалежної України та узаконення національних символів України, які стали державними символами незалежної Української держави. Ця подія на рік "старша" за дату проголошення Незалежності України, і значення її в історії здобуття державної незалежності є надзвичайно важливим", - йдеться у Зверненні УНП.
Сьогодні, 24 липня, в Україні відзначається День державного прапора. 24 липня 1990 року, на флагшток перед будинком Київської мерії був піднятий синьо-жовтий прапор, освячений у Софійському соборі. 17 років тому його з’ява над Хрещатиком, 36 була першим офіційним підняттям українського двоколору на теренах Союзу.

Про знаменне рішення депутатського корпусу міста повідомив і підняв на флагштоці синьо-жовте знамено виконуючий обов’язки голови Київради, представник УНП Олександр МОСІЮК.
Події тоді розгорталися вкрай напружено. Міськком комуністичної партії, знаючи про намір депутатів Київради, чинив шалений опір прийняттю рішення про піднесення в столиці жовто-блакитного прапора. Більшість комуністів-депутатів представницького органу, отримавши вказівку, залишили приміщення міськради або й зовсім не з’явилися на засідання. Виникла загроза, що для прийняття важливого документа може бракувати кворуму. У внутрішньому дворі міськради було зібрано численні загони міліції та спецназу, які в будь-який момент могли кинути на розгон прибулих до Київради громадян. Тому керівництву міста треба було діяти рішуче, обережно і оперативно. Після кількох спроб саботажу та провокацій з боку представників КПСС, рішення про прапор, з перевагою в один голос, було прийнято. Демократичні сили Київради, підтримані тисячами киян і гостей столиці, отримали блискучу перемогу.

Категорія: Соціум | Переглядів: 1769 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024