Субота, 20/Квітня/2024, 03:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Серпень » 10 » Соціальні обіцянки зростають
Соціальні обіцянки зростають
11:44
Президент України своїм указом вніс зміни до Положення про почесні звання України. Зокрема – до умов присвоєння звання «Мати-героїня». Тепер документ передбачає, що почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили і виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі всиновлених в установленому порядку. Йдеться також про особистий вклад цих жінок у виховання дітей у сім’ї, створення умов для отримання ними освіти і розвитку творчих здібностей, формування високих духовних та моральних якостей. Зміни, внесені Президентом, спрямовані на підвищення престижу материнства і посилення відповідальності батьків за виховання дітей у сім’ї.

Почесне звання «Мати-героїня» було введено указом президії Верховної Ради ще у червні 1944 р. Жінки, які народили та виховали 10 і більше дітей, також нагороджувалися таким орденом. Одначе після проголошення незалежності України звання «Мати-героїня» було скасоване. Тільки 2004 року Верховна Рада відновила його. Тепер в Україні проживає понад 250 жінок-героїнь, абсолютна більшість яких – мешканки Рівненської області. У середньому матері-героїні виховують 9-11 дітей, але є й такі, що виховують 14-15 маленьких українських громадян.
На цьому соціальні ініціативи влади не завершуються. Варто нагадати, що у червні Президент виступив з пропозицією підвищити розмір виплати при народженні другої і наступної дитини до 15 000 гривень, підняти рівень допомоги на одну дитину до 50% прожиткового мінімуму, який дасть можливість поліпшити демографічну ситуацію в країні. Відразу після президентських ініціатив аналогічні ідеї з’явились у передвиборній програмі Партії реґіонів, проте за принципом «дальше, вище, швидше» – там суми виплат на другу та наступну дитину ще вищі. Громадськість поки що мовчки спостерігає за цим змаганням і не надто сподівається на виконання обіцянок.
--------------------------------------------------------------------------------
Під час вручення нагород медичним працівникам минулого місяця Президент заявив, що на часі – повноцінна медична реформа і надання медичної допомоги в Україні на рівні європейських стандартів. «Під великою увагою перебуває система реформування і фінансування медицини», – заявив він. При цьому, за словами Віктора Ющенка, насторожує той факт, що реформування медицини зводиться до простого рецепту – «дай гроші». Як результат – нині статистика хворих на ВІЛ/СНІД в Україні перевищує статистику Африки. Президент наголосив: якщо всі кошти виділятимуться тільки на консервування старої моделі медицини, то ніколи жодних коштів не вистачить. Крім того, потрібно змінювати ситуацію в первинній та сімейній медицині. «Необхідно об’єднати зусилля навколо реформування галузі», – зазначив Президент. При цьому, за його словами, потрібно вибирати пріоритетні напрями для здійснення докорінних змін. Підвищення уваги до материнства і дитинства – один із них, і найголовніший.
--------------------------------------------------------------------------------

Автор: Михайло Суботів
Джерело: Народне Слово

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1768 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024