П'ятница, 26/Квітня/2024, 00:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Серпень » 30 » Ярослав ДЖОДЖИК: `Погрозами розмістити ядерну зброю у Білорусі Росія штовхає Україну до НАТО`
Ярослав ДЖОДЖИК: `Погрозами розмістити ядерну зброю у Білорусі Росія штовхає Україну до НАТО`
12:38
На агресивності й безвідповідальності уряду Російської Федерації, який фактично веде нову “холодну війну”, наголосив заступник голови Української народної партії, представник блоку «Наша Україна-Народна самооборона» Ярослав ДЖОДЖИК, коментуючи заяву російського посла в Мінську Олександра СУРІКОВА про те, що РФ може розмістити на території Білорусі свою ядерну зброю.
«Це не перший за останні роки випадок, коли Росія “брязкає зброєю”, – підкреслив він, нагадуючи військово-повітряні провокації в Грузії, Арктиці та на Тихому океані з боку Росії, інтервенцію російських парашутистів до Косового, “десант” Чорноморського флоту в Криму тощо.

Разом з тим, погрозу Москви повернути до Білорусі ядерну зброю, Ярослав ДЖОДЖИК розцінив як «якісно новий, недопустимо інтенсивний виток агресії Росії щодо Заходу». Коментуючи висловлену представниками РФ аргументацію, він спростував тезу, що розміщення ядерної зброї стане “відповіддю” на розміщення американських баз протиракетної оборони в Східній Європі. «Будь-які ядерні боєприпаси сьогодні є стратегічною наступальною зброєю, їх застосування неминуче призведе до планетарної війни й загибелі людства, не кажучи вже про великі ризики їх простого зберігання. Розміщення ядерної зброї не лише не є “відповіддю” на ПРО – це взагалі не пов’язаний із ПРО акт стратегічної дестабілізації в Європі», – наголосив заступник голови Української народної партії.

Ярослав ДЖОДЖИК нагадав, що міжнародна спільнота доклала значних зусиль, аби максимально звільнити Європу від ядерної зброї. "Нині ядерної зброї немає на просторах від Центральної Росії до атлантичного узбережжя Франції та Великої Британії. Великий внесок у цю демілітаризаційну роботу внесли й уряди України та Білорусі, які добровільно відмовилися від усіх ядерних боєприпасів", – зазначив він.

Якщо ж Москва здійснить свою погрозу повернути ядерну зброю до Білорусі, на переконання Ярослава ДЖОЖДИКА, – це перекреслить російські зобов’язання перед Києвом, і створить для України військову загрозу. У такому разі єдиним адекватним засобом захисту для України він вбачає у негайному вступі України до НАТО з тим, «у подальшій “холодній війні” Захід розглядав нашу країну як союзника, а не “буферну зону”.

УНП

Категорія: Погляд | Переглядів: 1494 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024