Субота, 20/Квітня/2024, 01:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Вересень » 20 » Закриті ворота Шенгену
Закриті ворота Шенгену
11:16
Європейський Союз планує полегшити процес видачі виїзних та робочих документів громадянам держав, що не входять до складу Європейського Союзу. Це, зокрема, стосується й України. Нещодавно єврокомісар з питань зовнішніх зв’язків та політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер повідомила, що в рамках так званих «мобільних партнерств» громадяни третіх країн зможуть за спрощеним принципом отримати документи на легальний в’їзд до Євросоюзу і – залежно від потреб ринку праці – дозвіл на роботу в країнах ЄС. За словами єврокомісара, такі програми «мобільного партнерства» плануються з Україною, Молдовою та Єгиптом. Якій кількості міґрантів буде видано в’їзні документи і в яких галузях вони зможуть працювати, залежатиме від кожної країни ЄС окремо. «Мета стратегії в тому, щоб зменшити кількість нелегальних переселенців, сприяти легальній міґрації і за змогою протидіяти нестачі кадрів в окремих галузях економіки», – заявила єврокомісар.

Поки офіційні представники Європейської Комісії запевняють нас у підтримці, на практиці умови в’їзду в Шенгенську зону погіршаться. Польща, Угорщина та Словаччина, які донедавна зберігали щодо України відносно ліберальний режим видачі віз, переходять на нову систему. Для українських громадян це означає нові, суворіші правила та запровадження плати за «наклейки» в паспорті. Нововведення будуть відчутними для наших громадян уже з 1 листопада ц. р. Незважаючи на те, що всі три країни – члени ЄС намагалися запровадити так званий «м’який» візовий режим з Україною, в Єврокомісії на такий крок не погодились. По-перше, тому що в умовах прозорих кордонів усередині самого Європейського Союзу національна віза дає повне право вільно переміщуватися всією територією Шенгенської зони. По-друге, кожна окрема країна ЄС має обмежені можливості установлювати свої правила, відмінні від шенгенських, і навіть велике бажання не може перемогти правила, встановлені Брюсселем.
Як результат, Польща вирішила з 1 січня наступного року ввести національні візи, які даватимуть право на поїздку лише до Польської Республіки. Рішення про їх видачу польська влада зможе приймати самостійно. Але коштувати вони будуть стільки ж, скільки і шенгенська віза, яка відкриває кордони всіх країн Європейського Союзу, – 35 євро. Довгострокова віза з правом перебування в країнах зони понад 90 днів може коштувати 60 євро. Нині МЗС ще намагається боротися за спрощення візового режиму для своїх громадян, які живуть уздовж західних кордонів. Але, судячи з усього, польська сторона на такий крок не піде, оскільки саме вона нестиме відповідальність за всіх українців, які спробують в умовах прозорих кордонів в рамках ЄС міґрувати далі на Захід.
--------------------------------------------------------------------------------
Влітку цього року Польща та деякі інші країни протестували в себе необхідне обладнання й отримали згоду на завантаження своїх файлів у загальну базу даних Шенгенської групи. Одначе посол Польщі в Україні Яцек Ключковський запевняє, що МЗС ще належить вирішити безліч питань, і зробити це протягом часу, що залишився, досить складно. «Рішення перейти на шенгенську систему з 1 січня 2008 року – суто політичне і не є остаточним», – сказав пан Ключковський. Київ усе ще не втрачає надії домовитися з Польщею, Угорщиною чи Словаччиною. Однак остаточне рішення залежатиме від того, чи захочуть згадані держави йти на конфлікт з Європейським Союзом заради менших проблем для українських громадян.
--------------------------------------------------------------------------------

Автор: Михайло Суботів
Народне Слово

Категорія: Соціум | Переглядів: 1757 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 1
1 Pandiyan  
Yup, that'll do it. You have my apperciation.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024