Середа, 24/Квітня/2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Вересень » 22 » Юрій КОСТЕНКО: "Синхронні дії"
Юрій КОСТЕНКО: "Синхронні дії"
11:24
«Синхронними діями Російської Федерації та проросійських сил в Україні» назвав лідер Української Народної Партії, представник блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Юрій Костенко заяву директора департаменту зв’язків із співвітчизниками МЗС Росії Олександра Чепуріна про те, що відмова України визнати російську мову другою державною означає порушення прав людини, та заяву представника Партії реґіонів Василя Кисельова з погрозою «розпочати процедуру імпічменту» Президента, якщо той відмовиться призначити ініційований ними референдум щодо статусу російської мови як другої державної, позаблокового статусу України та виборності голів областей.
«Одночасність цих заяв засвідчує, чиї геополітичні інтереси обстоює Партія реґіонів», – переконаний Юрій Костенко. Водночас заяву російського дипломата він розцінює як «пряме втручання РФ у внутрішні справи незалежної держави, на яку має відреагувати українське МЗС».
Юрій Костенко нагадує, що «мовне питання вичерпане Основним Законом», де «чітко записано, що українська мова є єдиною державною мовою, з вільним використанням мов національних меншин у районах їх компактного проживання». Він також нагадує, що «близько 15% усіх українських шкіл – це школи з російською мовою викладання чи змішані, тоді як у самій Росії, де є багатомільйонна українська діаспора, існує лише одна україномовна школа – в Сургуті».
На переконання лідера УНП, «Російська Федерація має зосередитися на власних проблемах порушення прав людини». Він нагадує про факти «засудження російським судом за висловлювання на українському сайті етнічного українця Тараса Зеленяка», а також про «повернення практики СРСР запроторювати до психіатричних клінік політиків чи громадських діячів, неугодних режиму, – наприклад, мурманської правозахисниці Лариси Арап».
Коментуючи правові основи ініціатив та погрози Партії реґіонів, Юрій Костенко наголошує, що «проведення референдуму, як і спроби оголошення імпічменту, нині будуть не лише провокаційними, а й нелеґітимними». Він нагадав, що «правової процедури імпічменту нині в Україні взагалі не існує – через опір, який свого часу чинили депутати-кучмісти (зокрема й десятки нинішніх «реґіоналів»), які самовіддано захищали Л.Кучму від тиску опозиції після вбивства Ґонґадзе». «Нині ж парламент узагалі нечинний, тож будь-які спроби «імпічменту» є суто PR-акцією», – додав лідер УНП.
А щодо референдуму, Юрій Костенко зазначає: «Згідно з рішеннями Конституційного Суду, норми Закону «Про Всеукраїнський референдум» є юридично казусними, тому ініціювання референдуму можна розглядати лише як PR-провокацію».

"Народне Слово"

Категорія: Погляд | Переглядів: 1484 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024