П'ятница, 29/Березня/2024, 07:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Листопад » 13 » Ліквідацію наслідків аварії у Азовському та Чорному морях повинна оплатити російська сторона
Ліквідацію наслідків аварії у Азовському та Чорному морях повинна оплатити російська сторона
13:59
„Росія повинна взяти участь у ліквідації наслідків катастрофи, або профінансувати відповідні роботи іноземних спеціалістів у повному обсязі – як з етичних міркувань, так і за нормами міжнародного морського права”, - заявив лідер Української народної партії, екс- міністр екології та ядерної безпеки Юрій КОСТЕНКО, коментуючи можливі наслідки затоплення під час шторму в Азовському та Чорному морі щонайменше 10 кораблів і зокрема російського танкера „Волганефть-139”, з якого вилилося 1300 тон мазуту. „Україна не повинна залишитися наодинці з техногенними наслідками аварії, адже серед основних її причин експерти називають недотримання технічних норм перевезення подібних вантажів”, - вважає політик.
„Українське узбережжя курортного Азовського та Чорного моря вже найближчим часом може вкрити густий шар мазуту, тим більше, що при існуючій невисокій температурі мазут стає важчим від води, опускається на дно і поступово дрейфує у бік українського узбережжя,” – зазначив Юрій КОСТЕНКО. „А якщо взяти до уваги ще й аварію російських сухогрузів „Нахічевань” та „Вольногорск”, які затонули у Керченській протоці разом з вантажем сірки, басейн Азовського та частина басейну Чорного моря треба вже зараз оголосити зоною екологічного лиха і докласти максимум зусиль, як з українсько, так і з російського боку, щоб мінімізувати зону ураження мазутом та сіркою” - переконаний лідер УНП. Він закликав негайно створити спільну україно-російську комісію, яка має оцінити результати катастрофи, вплив на довкілля та суму збитків.
„Головне в цій ситуації не зволікати, бо вже за декілька днів мазут та сірка може спричинити загибель флори та фауни басейну Азовського моря, а пляжі українського узбережжя треба буде закривати і проводити тотальне обеззараження,” – підсумував Юрій КОСТЕНКО.

Джерело: сайт УНП.

Категорія: Погляд | Переглядів: 1527 | Додав: Майшев | Рейтинг: 1.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024