Четвер, 25/Квітня/2024, 21:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Грудень » 5 » В областях діти продовжують завчати радянські штампи про "зрадника МАЗЕПУ" та "буржуазних націоналістів"
В областях діти продовжують завчати радянські штампи про "зрадника МАЗЕПУ" та "буржуазних націоналістів"
17:44
„Українська народна партія вимагає встановити єдиний для всієї України реєстр підручників для всіх закладів середньої, професійної та вищої освіти, які обов’язково мають використовуватися у навчальному процесі”, - заявив голова Чернігівської обласної організації Української народної партії, народний депутат України IV скликання Володимир СТУПАК, коментуючи ситуацію в Дніпропетровську, де підприємство „Дніпрокнига” відмовилася друкувати книгу професора Києво-Могилянської Академії Юрія МИЦИКА, журналіста Бориса МАТЮЩЕНКО та письменника Юрія ШКОВИРА через те, що в ній згадується про УПА, Романа ШУХЕВИЧА, різню московськими солдатами мешканців Батурина, війну Івана МАЗЕПИ та навіть битву під Берестечком. Інакше, на думку політика, „в Україні продовжуватимуться спроби введення містечкової цензури, яка розхитує суспільство”.
„Незважаючи на укази Президента, стратегічний курс глави держави на відновлення історичної справедливості, влада на місцях свідомо блокує цей процес”, - зазначає Володимир СТУПАК. Внаслідок цього „діти продовжують завчати радянські штампи про "зрадника Мазепу", про "буржуазних націоналістів" тощо”, - наголошує він. Тому введення єдиного реєстру підручників, особливо з гуманітарних дисциплін, на думку представника УНП, є важливим державницьким кроком.
„У державі має бути єдина система освіти і для Ужгорода, і для Чернігова, і для Рівного, і для Сімферополя незалежно від політичних уподобань та національності місцевих чиновників з освіти чи відповідальних за друк книг і підручників”, – підсумував Володимир СТУПАК.

Джерело: www.unp-ua.org

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1542 | Додав: Майшев | Рейтинг: 4.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024