П'ятница, 19/Квітня/2024, 09:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Грудень » 16 » Від «візира» до «зіц-президента». Путін обрав-таки собі наступника
Від «візира» до «зіц-президента». Путін обрав-таки собі наступника
04:19
Російська політика – найпередбачуваніша і водночас найбільш непередбачувана в світі
Такий парадокс випливає з того, що російська політика цілковито залежить од однієї-єдиної людини, яку звуть Владімір Владіміровіч. Ось лише що на умі в цієї людини – це іноді буває непросто спрогнозувати навіть тим, хто, як то кажуть, зуби з’їв на російській політиці…
Утім, що саме тепер на умі в цієї людини, не так і важко здогадатися. У березні в наших північно-східних сусідів відбудуться президентські вибори, офіційно виборча кампанія стартувала на минулому тижні, тож Путін, ясна річ, перейнятий тим, як йому й далі залишитися при владі, адже на посаду президента він, за Конституцією, більше балотуватися не може. Проте може переформатувати систему влади в державі таким чином, щоб усі ключові повноваження були зав’язані на тій посаді, яку Путін обійме після виборів. Яким чином відбувається це переформатування, ми детально описували в минулому числі «Народного слова»: путінська партія «Єдіная Росія» здобула на парламентських виборах конституційну більшість голосів і тепер може змінити будь-який закон, уключно з конституцією, так, як це вигідно Путіну. Одначе на минулому тижні сталася ще одна «надзвичайна подія», котра змушує нас повернутися до цієї теми.
Цією «надзвичайною подією» виявилася… єдина фраза, ніби мимохідь мовлена тим-таки Владіміром Путіним. Дослівно вона прозвучала так: «Що стосується кандидатури Дмітрія Анатолійовича Мєдвєдєва, я з ним знайомий більше 17 років дуже близько та цілком і повністю підтримую цю кандидатуру». Сказано було це у відповідь на пропозицію чотирьох провладних партій висунути Мєдвєдєва на посаду президента Російської Федерації. Натомість Мєдвєдєв одразу ж заявив, що в разі його перемоги на виборах він запропонує Владіміру Путіну посаду прем’єр-міністра.
Тож тепер зрозуміло, яка протягом наступних принаймні п’яти років буде головна посада в сусідній країні. Звісно, та, яку обійме «цар»…
Досі експерти припускали, що наступником Путіна стане літній прем’єр Зубков, особисто відданий нинішньому президентові. Одначе Путін зупинився на кандидатурі 42-літнього Мєдвєдєва недарма. Той, по-перше, особисто відданий йому аж ніяк не менше. По-друге, не є – на відміну від самого Путіна – вихідцем із КҐБ. А по-третє, і найголовніше – у Мєдвєдєва стійкий імідж «ліберала», привабливий на Заході, з яким стосунки Росії останнім часом украй загострилися. Крім того, «лібералізм» Мєдвєдєва вибиває ґрунт із-під ніг російської опозиції, котра теж нібито «ліберальна».
Узагалі ж, Мєдвєдєва в Кремлі позаочі називають «візиром» – так, якщо пригадуєте, називали головних радників і управлінців азійських падишахів. Досі при Путіні Мєдвєдєв якраз і був таким головним радником і управлінцем. Тепер йому уготована роль «зіц-президента» при Путіні-прем’єрі. «У Російський Федерації завершується процес утвердження єдиновладдя «лєнінґрадського клану», який репрезентують теперішній прем’єр Віктор Зубков, президент Владімір Путін і кандидат у президенти Росії Дмітрій Мєдвєдєв», – переконаний заступник голови Української Народної Партії Ярослав Джоджик. «Нині «клан Путіна» повністю контролює державні органи влади й основні природні монополії – такі як «Ґазпром» (пан Мєдвєдєв – голова ради директорів ВАТ «Ґазпром»). Після створення у Думі абсолютної більшості Путін проводить політику цілковитого захоплення влади у державі, де взагалі не ставитиметься питання про існування опозиції, навіть формальної». Представник УНП не виключає, що «надалі взагалі є ймовірним перехід до однопартійної системи за зразком радянської». Політик розцінює такі кроки росіян, як «ще один сигнал для українців щодо обрання подальшого шляху розвитку України: шлях реальної європейської демократії разом з Європейським Союзом, чи шлях авторитаризму, який наразі вособлює Росія».
Ці застереження невипадкові, якщо згадати, що саме «візир» Мєдвєдєв курував у Кремлі «український напрям», і саме з ним пов’язують підтримку таких одіозних політпроектів в Україні як блок Вітренко. Зрештою, він є кумом Віктора Медведчука, що вже саме собою багато про що промовляє.
«Фішка» лише в тому, що кожен «візир» рано чи пізно воліє й сам стати «хазяїном». Путін, між іншим, свого часу цілковито відсунув від влади Єльцина, який фактично зробив його президентом. Чи не «віддячить» так само й Мєдвєдєв своєму «благодійнику»?..

Автор: Михайло ЯНІВ
"Народне Слово"
Фото: bbc.co.uk

Категорія: Погляд | Переглядів: 1429 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024