Четвер, 18/Квітня/2024, 19:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Січень » 30 » Юрій КОСТЕНКО: «Нас ще не запросили на вечірку, а ми вже проводимо референдум, яку краватку одягати»
Юрій КОСТЕНКО: «Нас ще не запросили на вечірку, а ми вже проводимо референдум, яку краватку одягати»
15:32
«Політики, які пропонують нині проводити референдум з приводу вступу України до НАТО, свідомо хочуть завалити перспективу приєднання України до Альянсу, – переконаний народний депутат України, лідер Української Народної Партії Юрій Костенко. – Я переконаний, що всі, хто наполягає на референдумі, добре обізнані з останньою соціологією – поки що лише близько 25% підтримують вступ до НАТО і лише 7% вважають, що мають достатньо інформації про альянс. При цьому у Бюджеті-2008 на інформування про НАТО на 1 людину закладено аж 10 копійок на рік. Більшість українців на сьогодні послуговується радянськими міфами щодо НАТО, а не реальною інформацією».
Костенко вважає ініціативи щодо приєднання до Плану дій щодо членства (ПДЧ) «логічним продовженням політики Української держави з 1991 року, коли Україна стала членом Ради північноатлантичного співробітництва».
Він наголосив, що «у створенні цієї політики брали участь представники всіх політичних сил, представлених нині в парламенті, – за винятком хіба комуністів». І нагадав, зокрема, про однозначні відповіді Віктора Януковича під час перебування того на посту прем’єр-міністра щодо намірів України вступити до НАТО.
Цей факт Юрій Костенко вважає свідченням того, що «необхідність приєднання України до НАТО поділяють усі еліти в країні, тобто представники більшості українського народу».
«Статут НАТО не передбачає проведення референдуму країнами, що претендують на членство, тому в частині країн такий референдум і не проводився. Там, де референдум відбувався – в Латвії, Естонії, Словенії – питання приєднання країни до Альянсу було винесене на всенародне обговорення уже після того, як країна не тільки отримала запрошення, а й виконала всі необхідні процедури щодо приведення свого війська у відповідність до стандартів НАТО, – наголосив лідер УНП. – А Україну ще ніхто не запрошував. Ми ще не отримали запрошення на вечірку, а вже проводимо референдум, яку краватку туди одягати».
Він також нагадав український досвід: «Референдум з приводу підтримки Акта проголошення незалежності проводився не за
5 років до того, як Україна оголосила себе незалежною державою, – після референдуму Незалежність уже стала фактом».
«Референдум – інструмент народовладдя, а не політичної спекуляції, – зазначає Юрій Костенко. Перш ніж проводити референдум, потрібно провести інформаційну кампанію. Українцям потрібно пояснити, що участь у НАТО – це скорочення витрат на оборону та підвищення рівня безпеки країни, що це високий рівень політичних, економічних та соціальних стандартів, яких і близько немає зараз в Україні. Звичайно, питання скорочення витрат на армію та підвищення соціальних стандартів можна вирішувати й по-іншому: армію розпустити та надрукувати й роздати кілька мільярдів гривень. Я не виключаю, що на референдумі і такий шлях міг би бути підтриманий. Але на те й існують «обранці народу», щоб пропонувати кваліфіковані відповіді на виклики часу», – вважає лідер УНП.
На його думку, «якби свого часу президент Туреччини Мустафа Кемаль запитав у турецького народу, чи хоче він таких кардинальних змін, Туреччина б ніколи не стала світською державою з таким рівнем прав громадян та рівнем життя. Тепер авторитет цього лідера – Ататюрка («батька всіх турок») – в країні незаперечний».
Як відомо, Українська Народна Партія у своїх пропозиціях до Програми Уряду, поданих 28 грудня 2007 року, вимагала внести пункт про негайне подання заявки урядом на вступ України до НАТО та забезпечення цього вступу протягом 5 років.

Народне Слово

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1445 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024