Четвер, 28/Березня/2024, 14:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Лютий » 14 » ЗВЕРНЕННЯ Української Народної Партії до народних депутатів від демократичної коаліції щодо Плану дій членства в НАТО
ЗВЕРНЕННЯ Української Народної Партії до народних депутатів від демократичної коаліції щодо Плану дій членства в НАТО
02:36
В умовах активної протидії євроатлантичній інтеграції України з боку проросійських сил, Українська Народна Партія виходить з ініціативою до 227 народних депутатів – членів демократичної коаліції, стати співавторами проекту Постанови №1386д "Про підтримку звернення Президента України В.Ющенка, Прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко, Голови Верховної Ради А.Яценюка до Генерального секретаря НАТО щодо готовності України до приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО" та, відповідно, проголосувати за нього.
Цим кроком демократичні сили поставлять крапку на спекуляціях довкола необхідності відкликання підпису голови Верховної Ради від імені парламенту під „зверненням трьох” – Верховна Рада засвідчить, що підтримує ініціативу інтеграції в Північноатлантичний Альянс.
УНП не бачить жодних перешкод для дотримання такого курсу Україною, оскільки і Президент, і демократична коаліція у своїх програмах декларували приєднання до НАТО.
Водночас Українська Народна Партія звертає увагу на традицію окремих політичних сил та політиків «заговорювати» принципові для держави питання деклараціями, так і не переходячи до дій. Тому наступним кроком Верховної Ради, на наше переконання, має бути затвердження Державної програми Євроатлантичної інтеграції України із чітко прописаними діями та термінами – від приєднання до Програми дій щодо членства в НАТО до повноцінного входження в Північноатлантичний Альянс. Цієї програми мусить дотримуватися увесь владний «тріумвірат»: Президент – парламент – Уряд, в якому не повинно бути «слабкої ланки».

УНП також звертається до представників опозиції із закликом бути послідовними, а, отже, відповідальними за свої дії, політиками. Як свідчать документи, під час перебування у владі, більшість нинішніх представників Партії регіонів голосували за різні програми співпраці України й НАТО, а під час перебування на посаді прем’єра, у листопаді 2007 р., Віктор Янукович підписав програму інформування населення про Альянс.

УНП наголошує, що інтеграція в НАТО – це процес демократизації політичного життя, підвищення економічного рівня та стандартів життя в Україні. Дискусії довкола необхідності вступу – це дискусії довкола того, чи прагне Україна досягти не лише вищого рівня безпеки та сучасних стандартів війська, а в першу чергу – європейських стандартів життя українських громадян.

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1456 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024