Середа, 24/Квітня/2024, 23:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Березень » 10 » Юрій КОСТЕНКО: «Не можна допустити, щоб процес ухвалення Конституції переріс у політичну війну з невідомим кінцем»
Юрій КОСТЕНКО: «Не можна допустити, щоб процес ухвалення Конституції переріс у політичну війну з невідомим кінцем»
14:47
«Я виступаю проти частих змін Конституції», – заявив лідер Української Народної Партії, народний депутат України (фракція НУ-НС) Юрій Костенко. Ухвалення нової редакції Конституції на референдумі політик вважає «проектом, який тепер реалізовувати в Україні неможливо».
«Політикум і суспільство нині розколоті. Тому вийти на єдину модель конституційного устрою держави за допомогою референдуму нереально. Гадаю, це надзвичайно небезпечний шлях. Він може лише ускладнити розв’язання проблеми. Як мінімум, ми матимемо конституцію Криму, конституцію Донецької республіки і конституцію Західної України», – вважає Костенко.
Він також висловив занепокоєння з приводу загрози «виходу процесу конституційної реформи за рамки чинної Конституції». «1996 року, не маючи конституційної більшості, ми все ж домоглися ухвалення Конституції українського народу. Конституції українця. Нині, змінюючи все, ми можемо перейти до іншої моделі. Іншими словами, ми можемо перейти від національної Конституції до Конституції держави демократичної, але безнаціональної. Як, наприклад, США», – застерігає Костенко.
Політик також переконаний, що «не можна дозволити, щоб процес ухвалення Конституції переріс у політичну війну з невідомим кінцем». «У чинному Основному Законі чітко прописаний механізм внесення конституційних змін. Виходити за ці рамки є дуже небезпечним», – наголосив лідер УНП.
Аналізуючи Основний Закон зразка 1996 року, Костенко дійшов висновку, що він «дозволяв за умови прийняття 10 конституційних законів (про Кабінет Міністрів, прокуратуру, судоустрій тощо) сформувати так звану європейську модель демократії». «На жаль, блокування зазначених законів і призвело до тих диспропорцій між гілками влади, які дозволили адміністрації Президента Кучми поступово відродити Політбюро ЦК КПРС на Банковій. Без згоди адміністрації навіть швейцарів не призначали. Україна повернулася до класичної комуністичної моделі. Існував один центр влади, а не три, як цього вимагає демократична система», – каже Костенко.
Він також вважає, що зміни до Конституції зразка 2004 року «призвели не до поліпшення моделі влади, а до появи додаткових проблем». Зокрема, за його словами, «формування уряду з двох владних центрів (Президент і парламент) не практикується в жодній країні світу».

Народне Слово

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1429 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024