П'ятница, 29/Березня/2024, 00:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Березень » 24 » Володимир Ступак: „Кожна сесія Чернігівської міської ради – це бій за землю!”
Володимир Ступак: „Кожна сесія Чернігівської міської ради – це бій за землю!”
17:41
Депутати Чернігівської міської ради та Новозаводської районної ради від Української народної партії звітували перед мешканцями міста.
Керівник фракції в міській раді й голова обласної організації УНП Володимир Ступак зазначив, що серед найголовніших здобутків ради за звітний рік є прийняття Статуту міста Чернігова. Володимир Ступак підкреслив, що прийняття Статуту Чернігова було одним з найважливіших пунктів передвиборчої програми УНП, а відтак представники Української народної партії активно працювали над проектом Статуту й внесли туди чимало пропозицій. Завдяки цьому документу міська громада більше залучатиметься до вирішення найважливіших питань міста через механізм громадських слухань, а їх результати неодмінно мають розглядатися на сесії.
Втім, за словами депутатів таку громадську зброю як суспільне обговорення не достатньо використовують, особливо при розгляді питань про будівництво.

Не обійшли увагою народні обранці „земельну тему”. Однією з причин спекуляцій з земельними ділянками в місті був регламент міської ради, котрий прийняли ще за Рудьковського. Він дозволяв без обговорення приймати проект рішення, куди входить 100-200 пунктів, за основу. І серед сотень пунктів рішення сесії про відведення земельної ділянки як правило, „затісувалися” добрий десяток сумнівних питань. Саме використовуючи такі схеми зараз вже чимало земельних ділянок в Чернігові продаються на чорному ринку землі.

Яскравий приклад це дозвіл на земельну ділянку на розі вулиць Рокоссовського та Шевченка, що був отриманий саме в такий спосіб. Найактивніше за таке рішення виступав депутат-соціаліст Артем Стах, який доводив обранцям необхідність збудувати на цьому місті дитяче кафе. На сьогодні ознак будівництва на цьому місті кафе не видно, за те всі обставини вказують не те, що ця земля просто перепродається. За словами Володимира Ступака таких прикладів, нажаль, досить багато. Кожна сесія міської ради перетворилася в битву за землю.

Тільки після півтора року боротьби, й не в малому ступеню, завдяки зусиллям фракції УНП вдалося внести зміни до регламенту Чернігівської міської ради, відповідно до яких кожне „земельне” питання обговорюється на засіданнях комісій і приймається тільки в разі згоди постійних комісій.

Щоправда, як повідомили депутати, думки як отримати землю в не зовсім законний спосіб таки не полишають деякі голови. Нещодавно на сесії міської ради розглядалося питання щодо виділення земельної ділянки площею понад 3 гектари в районі Ялівщини. Як з’ясувалося, цю землю хотіли отримати дві жінки начебто для городу. Хоча, звісно, що розбивати город майже в центрі міста це вже занадто...

За словами Володимира Ступака земля в Ялівщині стала предметом грандіозних махінацій. Ще за часів Рудьковського велика площа земель в цьому районі була втрачена. Близько 14 гектарів може опинитися в руках київських олігархів. Зараз по цьому триває низка судів, але попри резонансність цієї теми відповідної реакції з боку прокуратури, нажаль, немає.

21 лютого на сесії міської ради було „протягнуто” ще одне незаконне рішення щодо надання згоди на розроблення проектів по будівництву обвідної дороги від понад Десною через територію поблизу міського парку культури та відпочинку й до вулиці Шевченка. А це сім з половиною гектарів землі в районі, який мешканці міста називають Кордівка. Прокуратура опротестувала це рішення.

За словами депутатів Володимира Ступака управління екології та природоохоронних ресурсів не давало свою згоди у на такі проекти. Дорогу доцільніше було б побудувати за межею міста, оскільки цей район належить до центральної частини міста. На думку депутатів в цьому питанні ще багато „підводних течій”. Втім, і архітектор міста, й багато хто з керівництва стоять на інших позиціях.

Депутатам міської ради за активної участі представників УНП в минулому році вдалося зберегти сквери: по вул. Горького 41,43; напроти стадіону Гагаріна «Лисичка», які вже планували знищити і побудувати там офісні та розважальні споруди.

Відзвітувалися депутати й про використання коштів зі свого депутатського фонду. Основною частиною коштів фонду Володимир Ступак розпорядився для забезпечення життєдіяльності міських бібліотек. За словами депутата, саме ці установи чомусь завжди є обділеними владою. На кошти з депутатського фонду буде встановлена огорожа біля бібліотеки ім. М. Коцюбинського, а також за ініціативою фракції УНП в бюджет цього року було включено питання щодо комп’ютеризації всіх міських бібліотек з підключенням до мережі Інтернет.

Підтримку депутата Ігоря Сухомлина отримали дитсадки №52, 36 середня школа №3, громадська організація „Азбука для батьків”, спортивна школа №2, спеціальний навчально-виховний комплекс для дітей з вадами фізичного та розумового розвитку, а також пересічні громадяни.

Ігор Левенок

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1771 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024