Четвер, 28/Березня/2024, 23:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Травень » 8 » Всеукраїнський фестиваль «ЧЕРВОНА РУТА» шукає талантів у Чернігові
Всеукраїнський фестиваль «ЧЕРВОНА РУТА» шукає талантів у Чернігові
00:18
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ СУЧАСНОЇ ПІСНІ ТА ПОПУЛЯРНОЇ МУЗИКИ «ЧЕРВОНА РУТА»
“Червона рута” – це унікальна нагода потрапити в хіт-паради, популярні теле- і радіопередачі, засвітитися перед менеджерами та продюсерами, виступити на найкращих музичних інструментах з фірмовим звуком і світлом найвищої якості.
Відбірковий конкурс у м. Чернігів відбудеться 5 липня 2008 р.
А заявки приймаються вже зараз!!!

«Червона рута» - найбільший і найпрестижніший в Україні україномовний фестиваль сучасної молодіжної музики. Фестиваль відбувається щодва роки, і від 1989 року Дирекцією проведено дев’ять фестивалів: у Чернівцях (1989 р.), Запоріжжі (1991 р.), Донецьку (1993 р.) та Криму (Севастополь-Сімферополь 1995 р.), Харкові (1997 р.), Дніпропетровську (1999 р.), Києві (2001 р., 2003 р., 2005 р.,2007 р.).
«Червона рута» має особливу мету, завдання та мистецьке спрямування, чим зумовлена її організаційна структура, фінансові засади та творчі принципи. Фестиваль є конкурсним. Змагання проходять у два етапи - відбірковий та фінальний - за окремими жанрами: поп-, рок-, сучасна танцювальна, акустична, інша музика. Проводиться також конкурс серед композиторів і поетів: визначаються кращі музичні твори та шлягери фестивалю.

«Червона рута» цілеспрямовано шукає молоді таланти по всій Україні. Спочатку проводяться відбіркові конкурси в кожній області України та республіці Крим, які тривають близько 7-10 місяців. Участь у них беруть близько 4 тисяч виконавців. Переможці отримують право виступати у фіналі. Лауреати минулих «Червоних рут», інших фестивалів та міжнародних конкурсів до участі в змаганнях не допускаються.

"Червона рута" створює режим найбільшого сприяння для молодих, ще невідомих музикантів-початківців.

«Червона рута» – фестиваль, що має у своїй структурі потужний Продюсерський центр та власну Школу-майстерню – єдиний в Україні навчальний заклад, де невідомі виконавці-початківці готуються стати зірками. Школа-майстерня відкрила і навчила переважну більшість (біля 90%) нових імен в сучасній українській молодіжній музиці і є головним постачальником нових виконавців та пісень іншим фестивалям та конкурсам в Україні.

«Червона рута» є фестивалем рівних можливостей, доступним для незаможних музикантів: для участі в конкурсі не потрібно сплачувати традиційного вступного внеску; всі витрати беруть на себе спів- організатори та Дирекція.

«Червона рута» провокує появу нової української молодіжної музики - конкурентноздатної на міжнародній арені, модної і відповідної до потреб молодого покоління, яка є в річищі найновіших напрямків і форм світової музики.
Фестиваль знімає будь-які естетичні заборони й обмеження в українській музиці, спонукає до виходу за межі стереотипів традиційної української естради, застарілого, провінційного й етнографічного. Фестиваль заохочує до проведення експериментів, пошуків нового, екстравагантного. При оцінці конкурсантів перевага надається новаторським для української музики явищам, нетрадиційним та авангардним формам музичного вираження.

«Червона рута» здійснила справжній переворот, естетичний прорив як у музиці, так і в культурі України, зруйнувавши стереотипи про її несучасність. Вона започаткувала пародійно-гротескові, шокуючо-циркові, кабареткові жанри, українську дискотечну музику.

«Червона рута» утверджує Україну як сучасну європейську державу, виявляючи плюралізм жанрів, стилів та творчих методів, свободу творчості, недогматичність, а також відкритість і динамізм українського суспільства і культури.
Фестиваль стимулює створення пісенного репертуару української сучасної музики. Умовою конкурсу є обов’язкове виконання не менше двох новостворених музичних творів. Крім конкурсу виконавців на фестивалі проводиться ще й конкурс пісень. Завдяки цьому спеціально до кожного фестивалю, включаючи й обласні тури, створюється і виконується бл. 2 тис. нових творів, бл. 300 з них звучать на заключних етапах.

«Червона рута» єдина в Україні творить і розвиває національну школу молодіжної музики. Фестиваль має надзавдання створити нову конкурентоздатну на міжнародній арені, гостро сучасну і водночас глибоко національну українську масову музику - національний авангард. Тому заохочується переосмислення досвіду світової сучасної музики на національному грунті, розвиток українських традицій через їх сучасну модифікацію, підтримуються новаторські пошуки, які не відриваються від національного ґрунту. Досягнення Заходу - орієнтир, але не предмет наслідування.

Фестиваль захищає українську культуру від зросійщення й американізації, втрати власного національного обличчя. Тому на фестивалі обов'язковим є виконання всіх пісень українською мовою, а при оцінці конкурсантів поряд із новизною і сучасністю не лише враховується, а й є пріоритетним критерій української національної визначеності музики, виконання і сценічного образу.
Завдяки такому підходу «Червона рута» сформувала «національну школу сучасної молодіжної музики, яка не має аналогів не лише в Україні, а й у країнах Центральної та Східної Європи.

«Червона рута» витворила такі її жанрові різновиди, як язичницький поп, магічно-заклинальний рок, козацький метал, думний рок, гуцульський нью-ейдж, коломийковий джаз-рок, де поєднано засади українського фольклору з досягненнями світової поп- і рокмузики. Музика і виконання мають яскраву національну визначеність: вони спираються на глибинні фольклорні джерела - календарно-обрядові, історичні пісні, думи, плачі та голосіння.
Сучасність і українська духовність - речі сумісні. «Червона рута» доводить це, роблячи національні ідеї та образи сучасними, зрозумілими й привабливими.

«Червона рута» утверджує широке розуміння національного, виробляючи імунітет як проти американізації, так і проти національно-культурного хуторянства.

«Червона рута» підтримує молодих музикантів після фестивалю. Тим, хто став переможцем (щоразу це бл. 50 осіб), Дирекція допомагає зробити музичну кар’єру: надає можливість виступити з концертами в Україні і за кордоном (чим підтримує матеріально), створювати і записувати нові пісні. Здійснюючи аудіо- та відеозаписи під час фестивалю, Дирекція організовує випуск аудіо- та відеокасет і компакт-дисків із записами лауреатів, які розповсюджуються в Україні. Дирекція фестивалю надала безкоштовно якісні відео- та аудіозаписи попередніх "Червоних рут" 32-ом теле- і 45-ти радіокомпаніям з метою популяризації сучасної української молодіжної масової культури і надалі планує співпрацю з 55 телерадіокомпаніями.

"Червона рута" популяризує сучасну українську музику по всій Україні. У 1989-90 роках проведено 87 концертів у 42 містах України; у 1991-92 рр. - 39 концертів у 28 містах України, з 1993 р. проводилось бл. 30 концертів щороку у 20 містах переважно Східної, Південної та Центральної України (в т.ч. концерти в Києві на Майдані Незалежності до Днів Києва та Незалежності України). Дирекція забезпечує високоякісне технічне оснащення фестивалю (звукопідсилювальна та освітлювальна апаратура з Бельгії, Англії, Італії), яка дозволяє на найвищому світовому рівні репрезентувати українську музику.

«Червона рута» відкриває світові сучасну українську молодіжну культуру, привертає увагу до України як незалежної демократичної держави. Зусиллями Дирекції 50 лауреатів першого фестивалю пробили залізну завісу для української молодіжної музики, виступивши в 1990 році з рядом концертів у Канаді. 25 лауреатів другого фестивалю здійснили у 1989 році велике турне по Західній Європі - 10 концертів у Парижі, Брюсселі, Мюнхені та інших містах; а 26 лауреатів третього фестивалю у 1994 році в подібному турне дали 9 концертів. Їм присвятили матеріали найбільші зарубіжні теле- і радіопрограми, а також газети США, Канади, Німеччини, Франції, Бельгії, Угорщини, Польщі, Словаччини, не кажучи вже про засоби масової інформації української діаспори.

Переможці "Червоної рути-93" у жанрі поп-музики Ірина Шинкарук і Олександр Пономарьов у жовтні 1993 р. взяли участь у Міжнародному фестивалі пісні "Білостоцькі мальви", на якому Ірина Шинкарук, зокрема, отримала гран-прі та коштовний приз. На фестивалі "Голос Азії" (Казахстан) у липні 1993 р. Ірина Шинкарук отримала міжнародний диплом РЮОР. На тому ж фестивалі у 1995 р. гурт "Компроміс" - лауреат "Червоної рути-93" -отримав ІІ премію фестивалю; у 1996 р. Алла Попова ("Червона рута - 93") - диплом РЮОР, Марина Одольська ("Червона рута - 95") - спеціальну відзнаку "За національну визначеність у музиці та виконанні". Дирекція розповсюджує за кордоном аудіо- та відеокасети та компакт-диски із записами лауреатів фестивалю.

«Червона рута» робить доступною сучасну українську музику для всіх верств населення. Усі концерти та заходи фестивалю - безкоштовні; вартість квитків на концерти під час гастролей - чисто символічна. Для телебачення і радіомовлення України Дирекція надає безкоштовно високоякісні записи з метою популяризації української культури. Очевидно, що діяльність "Червоної рути" має національно-просвітницький, культурницький, а не комерційний характер.

Спонсорство «Червона рута» – це широка реклама в Україні та закордоном, підтримка національної культури, незалежної і демократичної України.

Категорія: Культура та Мистецтво | Переглядів: 2335 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024