П'ятница, 29/Березня/2024, 13:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Серпень » 11 » Заява Української Народної Партії приводу військової агресії Росії проти Грузії
Заява Української Народної Партії приводу військової агресії Росії проти Грузії
17:28
Українська Народна Партія розцінює бомбардування російською авіацією населених пунктів і життєво важливої інфраструктури Грузії та введення на її територію російських військ як військову агресію Росії проти Грузії.
Такі дії російської влади є зазделегідь спланованими і нічого спільного з миротворчою діяльністю не мають.
Цією військовою агресією Кремль переслідує кілька цілей, які виходять за формат миротворчості і рамки російсько-грузинських відносин. Через вторгнення російських військ на грузинську територію Москва розпочала, передусім, практичну реалізацію своєї агресивної військової доктрини та зовнішньої політики, що нині спрямовані не тільки на відновлення російського політичного впливу на нові пострадянські держави, але й на анексію їхніх територій та повномасштабну реінтеграцію в новітню російську імперію.
Через багаторічну підтримку різноманітних сепаратистських рухів в пострадянських країнах, прикордонні провокації, зокрема на українській Тузлі, та інші спецоперації російська влада вже тривалий час відпрацьовує механізми своєї експансіоністської політики. Тож нинішня російська військова агресія створює реальну загрозу не тільки грузинській державності та миру і стабільності у кавказькому регіоні, але й іншим сусідам Росії та й усій Європі. Українська Народна Партія рішуче засуджує військові дії Кремля в Грузії і закликає всіх людей доброї волі рішуче зупинити агресора.
Військова агресія Росії стала до певної міри результатом політики «умиротворення агресора» з боку деяких урядів «старої Європи» щодо Росії, що виявилось, зокрема, у блокуванні керівництвом Німеччини та Франції процесу приєднання України та Грузії до Плану дії щодо членства в НАТО.
Другою ціллю, яку переслідує Москва в цій війні, є прагнення унеможливити через анексію частини території Грузії появу нових додаткових шляхів транспортування енергоносіїв з регіону Каспію до Європи, зокрема і до України. Довготривала антиєвропейська та антидемократична політика Кремля логічно вивела на вістря російського енергетичного тиску в міжнародних відносинах військові засоби.
Ще однією причиною вторгнення військ Росії в Грузію є дедалі зростаючі апетити російського військово-промислового комплексу. Для випробування і оновлення зброї та одержання надприбутків російський ВПК і російські генерали потребують нових військових конфліктів. Відсутність широкомасштабних військових операцій після «зачистки» Чечні (Ічкерії) створює для них нестерпний дискомфорт.
Пошук зовнішнього ворога також традиційно використовується Кремлем для посилення авторитаризму всередині Росії. Агресія проти Грузії потрібна Кремлю й для посилення ура-патріотичних імперських настроїв серед тих російських громадян, які не мислять інакшого способу просування російських інтересів окрім військових «операций по принуждению к миру». Безсумнівно, що вона спрямована й на консолідацію та мобілізацію «п’ятих колон» Росії в сусідніх державах.
Військова агресія Росії проти Грузії створює потенційну загрозу і для безпеки України, яка прагне мати по всьому периметру своїх кордонів зону миру і стабільності. Особливу небезпеку для України несуть плани Росії з використання в конфлікті сил Чорноморського флоту РФ. Громадяни України неодноразово були свідками підтримки російською владою сепаратистських рухів на території пострадянських держав.
Інформаційна кампанія окремих українських ЗМІ, політичних сил та політиків з безпідставної галасливої критики легітимного продажу зброї суверенній демократичній державі – Грузії – є також проявом антиукраїнської діяльності і спрямована на «відбілювання» «п’ятою колоною» Кремля сепаратизму, на «пацифікацію» та дискредитацію української держави. Спроби поставити на один щабель сепаратистів та суверенну демократичну державу лише підривають міжнародне право, провокують міжнародний безлад і військові конфлікти.
Українська Народна Партія вимагає від Росії вивести свої інтервенціоністські війська з території суверенної держави Грузії, припинити підтримувати сепаратизм та руйнувати територіальну цілісність і суверенітет Грузії.
Українська Народна Партія закликає громадян України, європейську та світову громадськість, ООН та міжнародні безпекові структури (НАТО, ОБСЄ) засудити військову агресію Кремля і виявити всебічну солідарність з грузинським народом.
Українська Народна Партія вимагає від міжнародної спільноти замінити так званий «російський миротворчий контингент» в Грузії, який став безпосереднім учасником конфлікту та своєю тривалою заангажованістю на боці сепаратистів дискредитує статус міжнародних миротворчих сил.
Українська Народна Партія закликає Президента України та Уряд України активно сприяти на міжнародній арені мирному врегулюванню конфлікту та вжити заходів щодо невикористання Росією у війні сил Чорноморського флоту РФ, що тимчасово дислокуються в українському Севастополі.
Українська Народна Партія закликає українські ЗМІ та журналістів об’єктивно висвітлювати трагічні події на Кавказі та не допускати використання себе для ретрансляції російської імперської пропаганди.
Українська Народна Партія закликає увесь демократичний світ та людей доброї волі надати допомогу грузинському народу у відновленні миру, конституційного ладу та територіальної цілісності держави. Це той випадок, коли принцип «За вашу і нашу свободу!» найповніше реалізує інтереси української нації, європейської спільноти та всієї людської цивілізації.

Прес-служба Української народної партії
(044) 235-70-42, 234-59-17
10 серпня 2008 р

www.unp-ua.org
Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1384 | Додав: Майшев | Рейтинг: 1.0 |
Всього коментарів: 1
1 Олег  
Главный смысл этой войны: США хотят транспортировать среднеазиатскую нефть в обход России. Ради этого они хотят взять Грузию в НАТО, для чего в свою очередь подготовили грузинскую армию и дали ей картбланш на молниеносную войну (подобно захвату Сербской Краины в Хорватии). Это не получилось благодаря молниеносному ответу России!

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024