Четвер, 28/Березня/2024, 10:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [716]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Вересень » 23 » Голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир Ступак пішов з однопартійцями в «Батьківщину»
Голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир Ступак пішов з однопартійцями в «Батьківщину»
09:35
щоб вручити звернення представникам Блоку Юлії Тимошенко з приводу загрози створення коаліції між БЮТ та партією Регіонів.
Відозву до БЮТ було прийнято на засіданні Ради обласної організації Української народної партії, зазначив, Володимир Ступак 22 вересня у Чернігові на прес-конференції на тему «Політична ситуація, що склалася після розпаду демократичної коаліції».
Події, що відбулися у Верховній Раді Україні 2-5 вересня 2008 року, Українська народна партія розцінює як підготовку до широкомасштабного конституційного перевороту. «Спільні голосування фракцій БЮТ, Партії регіонів та КПУ засвідчили, що в парламенті, фактично, перестала існувати демократична коаліція фракцій НУ-НС та БЮТ. Натомість почала діяти офіційно не проголошена, нова коаліція - БЮТ-ПР-КПУ», - наголосив керівник обласної УНП Володимир Ступак.
Українська народна партія занепокоєна тим, що така співпраця може призвести до руйнування конституційних основ Української держави. Як приклади такої співпраці є спільні голосування з Партією Регіонів та КПУ за такі ключові закони як «Про Кабінет Міністрів», «Про Службу Безпеки України», «Конституційний суд». Фракція БЮТ не просто суттєво обмежила повноваження Президента, а фактично підтримала передачу повного контролю над СБУ з рук Президента як гаранта національної безпеки в руки Партії регіонів та КПУ. Як зазначив, В.Ступак: «Тепер комуністи та регіонали будуть призначати керівництво СБУ, яке перетвориться на російське ФСБ».
Серйозну стурбованість Володимир Ступак висловив і принизливими пропозиціями для українського війська, внесеними у проект Державного бюджету на 2009 рік. Він навів приклад, що у 2008 році на фінансування Збройних Сил України було передбачено 1,5 % ВВП, а в 2009 р. Урядом пропонується – 0,85 %. Таким чином, пропонується зменшення фінансування української армії. «Хто не годує свою армію – буде годувати чужу!, - наголосив Володимир Ступак.
«Відмовилася фракція БЮТ у парламенті і засудити російську агресію проти дружньої держави Грузії», - зазначив керівник обласної УНП.
Проте, в Українській народній партії переконані, що більшість виборців, які голосували за Блок Юлії Тимошенко, і партійці, що увійшли до нього, не поділяють курс на співпрацю з Партією регіонів, яку фактично протягом останнього місяця реалізує керівництво та депутатський корпус БЮТ у парламенті.
З метою недопущення створення антиукраїнської коаліції БЮТ-ПР, Українська народна партія вирішила звернутися до членів Блоку Юлії Тимошенко із відозвами. Чернігівська обласна організація вирішила вручити такі звернення членам БЮТ в кожному районі й зокрема в місті Чернігові.
У згаданій відозві чернігівська УНП закликає представників БЮТ «…зупинити реванш антиукраїнських сил, убезпечити Україну від зовнішньої загрози. Саме ви, представники БЮТ, через з’їзди та звернення, можете вплинути на керівництво блоку і змусити поважати волю власних виборців, державні інтереси та бути політично відповідальними. Разом ми зможемо вберегти країну від економічної та політичної катастрофи!».

На прес-конференції журналістів також цікавив і можливий подальший розвиток подій у Верховній Раді. «Позачергові вибори нині не потрібні Україні», - зазначив Володимир Ступак. «Найбільш ймовірніший все-таки варіант створення в парламенті нової коаліції», - прогнозує керівник чернігівської УНП.
Володимир Ступак вважає, що сьогодні керівникам БЮТ і «Нашої України» слід забути про образи заради єдності, заради інтересів держави.
Цікавили журналістів і протистояння БЮТ з головою Чернігівської обласної держадміністрації Володимиром Хоменком. Згадаймо, нещодавно фракція Блоку Юлії Тимошенко в обласній раді намагалася оголосити недовіру В.Хоменку. Однак, для прийняття такого рішення не вистачило голосів депутатів. Володимир Ступак зазначив, що на його думку, нинішній керівник області працює ефективно і його не варто міняти. «Місцевим радам необхідно займатися не політичними питаннями, а вирішувати місцеві проблеми», - відзначив депутат Чернігівської міської ради Володимир Ступак.

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1314 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024