П'ятница, 29/Березня/2024, 09:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Жовтень » 4 » Чи виробитьУкраїна нову транзитну політику?
Чи виробитьУкраїна нову транзитну політику?
12:15
«29 вересня під час зустрічей в Білому домі з президентами України Віктором Ющенком та Литви Валдасом Адамкусом Джордж Буш, окрім іншого, намагався сприяти виробленню спільної позиції країн Балто-Чорноморського простору щодо кавказьких енергетичних коридорів, які в перспективі дозволятимуть зменшити залежність від російських енергоносіїв», – заявив президент Київського міжнародного енергетичного клубу «Q-club», член Правління Української Народної Партії Олександр Тодійчук. Він нагадав, що «будівництво нових транзитних коридорів через територію Грузії ускладнилося в зв’язку з російсько-грузинським конфліктом». Водночас «триває пошук нових можливостей у межах діючих проектів з урахуванням обставин, що склалися», – зазначає Тодійчук.

«Після російсько-грузинського інциденту Литва, Латвія, Грузія, Азербайджан і Казахстан роблять кроки до активізації співпраці, прагнучи встановити нові правила енергетичної політики в межах Балтійського, Чорноморського та Каспійського реґіонів», –констатує представник УНП. Він нагадав, що в межах Балто-Чорноморського простору «зроблено перші кроки до створення спільної концепції енергетичної політики, використання енергетичних потужностей, а також транспортних коридорів країн Кавказу, які може поєднати з країнами ЄС та СНД, зокрема, нафтогін «Одеса-Броди».
Водночас, на його думку, «Україна не демонструє належної активності, фактично сповідуючи політику варіння у власному соку на дешевому російському газі». На думку експерта, «це доводять дедалі щільніші енергетичні стосунки з Росією, від якої Україна залежить у постачанні газу, нафти, виробництві атомної енергії, а останнім часом – навіть електроенергії». Одначе, незважаючи на те, що «збільшення залежності від Росії загрожує різким підвищенням цін на енергоносії, Україна провалила перспективні енергетичні проекти в Лівії, Єгипті, Іраку, Туркменістані», – вважає Тодійчук. На його думку, «видобуток у цих країнах коштував би Україні дешевше, ніж виробництво власних енергоносіїв».
«Політична готовність США та країн ЄС допомогти Україні у виробленні програм нової транзитної політики сприятиме активнішому співробітництву країн Чорноморського та Каспійського реґіонів», – упевнений Олександр Тодійчук.

Категорія: Погляд | Переглядів: 1220 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024