Четвер, 25/Квітня/2024, 23:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Листопад » 21 » Відповідальний погляд. Корупція – хто і як буде боротися.
Відповідальний погляд. Корупція – хто і як буде боротися.
10:04
До попереднього мого матеріалу на тему корупції http://unp.net.ua/news/2008-11-13-199 Сергій Соломаха, заступник голови Чернігівської обласної організації УНП додав коментар, у котрому повідомив, що:
«Звернення направлене до Секретаріату УНП 11 листопада 2008 р.
Вважаю, що розпочату УПН агітаційну кампанію "Купуй українське", потрібно ще доповнити реальною програмою від УНП по боротьбі з корупцією на всіх рівнях хоча б по таких напрямках:
1. Зменшення надприбутковості в окремих видах підприємницької діяльності, що є головною причиною шаленого розмаху корупційних діянь в Україні, що гальмують розвиток справжнього малого та середнього підприємництва.
2. Посилення боротьби з тіньовою економікою і монополізмом.
3. Розмежування малого бізнесу(ФОП) і монопольних торгових утворень, які для отримання надприбутків використовують спрощене оподаткування ФОП, що є головним джерелом фінансування корупції в Україні на місцевому рівні.
4. Обмеження і контроль за розмірами і джерелами фінансування партій і їх виборчих кампаній партій(блоків), що є одним з головних чинників корупції у центральних органах влади: уряді, ВРУ, судах.»

Звісно, це добре, що до Києва були направлені такі пропозиції. Але давайте подумаємо, що буде далі? В найкращому випадку депутати Верховної Ради від УНП їх внесуть як законопроект, котрий негайно буде прийнятий окремим законом. І що, що далі? Пришлють той закон у Чернігів. Зберуться на нараду усі ті, хто повинен забезпечувати в області його виконання, обговорять і винесуть рішення приблизно наступного змісту:

«Спільнота найвищих корупціонерів і хабарників Чернігова, розглянувши новий закон, котрий було прийнято Верховною Радою України по ініціативі Чернігівської ОО УНП вирішила:
1. Покласти його під сукно у ту ж шухляду, де зберігається закон про боротьбу з корупцією та інша подібна творчість.
2. В зв’язку з чиненням морального тиску на корупціонерів і хабарників, та враховуючи певне зниження реальної вартості отримуваних хабарів – збільшити розмір поборів на 29%. (Наукове обґрунтування розрахунків додається).»

Може хтось сумнівається що буде саме так? Може хтось скаже, що вже наприймані закони працюють? Може хтось скаже, що бандити переселені у обіцяні Ющенком тюрми?
Народ на цю тему давно визначився, створивши поговірку – ворон ворону око не виклює. Ні Чернігівська обласна, ні в цілому УНП, не змусять чиновників боротися самих проти себе. Пройшло 17 років, можна почекати ще десять чи сто, але нічого не зміниться. Чиновник сам собі гірше не зробить – ні той що в прокуратурі, ні той, що в облдержадміністрації, ні той, що у Верховній Раді. Навпаки, вони все робитимуть для збереження існуючої ситуації.
А хто ж зацікавлений у боротьбі з корупцією? Та той, хто змушений платити. Платити не тільки прямо з кишені, а й своїм суспільним майном – підприємствами, землею, умовами проживання - народ. Ось яскрава ілюстрація по Чернігову http://val.ua/politics/ukraine/194429.html.

Який звідси висновок? Працювати з народом. В Чернігові для цього є всі умови. Для цього:
1. Започаткувати серед громадськості широку роз’яснювальну роботу на предмет того, що люди втрачають від дерибану землі і пов’язаних з ним злочинів.
2. Опитуванням з’ясувати громадську думку про рівень корумпованості у Чернігові. Залучити чи об’єднатися у цій роботі з іншими громадськими і політичними силами. Цікава ситуація – жодна політична сила не виступає на захист корупції, навпаки – всі проти. А вона процвітає.
3. З залученням депутатів від УНП Чернігівської міської та Верховної Рад, провести громадські акції з вимогами звільнити і притягти до відповідальності керівників усіх тих установ, котрі зобов’язані боротися з корупцією в місті – прокуратури, МВС, СБУ, губернатора.

Крім того, в зв’язку з наближенням З’їзду УНП, рекомендувати делегації з Чернігівщини виступити на З’їзді з ініціативою орієнтувати всі структури УНП на державотворчу роботу через громадськість. Бо нинішня орієнтація (на отримання владних місць) сама по собі не вирішує найактуальніші проблеми. Розраховувати ж у нинішніх умовах на те, що УНП отримає «контрольний пакет» влади у державі, не доводиться. Та й приклад результативності, мавшого надвеликий рівень довіри Віктора Ющенка, тому переконливий приклад.
Запорукою успіху та результативності роботи УНП повинно стати, в першу чергу, єднання партії з народом, а вже потім з владою.

Категорія: Погляд | Переглядів: 1339 | Додав: abc | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 1
1 ВОВКОДРАЙВЕР  
А чого ж БРАТИ-не брати хабарів коли на Хмельничинні хабарників депутатів Хмельницької районної ради, судять по «хмельницькому» та по «понятіях». Хмельницьким міськрайонним судом за неодноразові хабарі (не хабаря- а за хабарі) в листопаді 2008 р. засуджено головного державного санітарного лікаря Хмельницького району, депутата районної ради,члена ради партії «БАТЬКІВЩИНА», жителя історичного краю Чорного Острова, що на Хмельничинні Безкоровайного Олега Івановича на 5 років лишення волі, але із відтермінуванням на 1 рік.
На цій підставі в січні 2009 році. його звільнено з роботи. ДАЛІ….. Цим же судом «ВИ НЕ ПОВІРИТЕ» поновлено на роботі в листопаді 2009 р. на цій же посаді Головного державного санітарного лікаря та виплачено із державного бюджету «прикорм»- добавку за взяті хабарі в розмірі 10.000 грн. В судах сидять живі люди, трембачевські та його свати проданчуки, які безпристрас¬но, без огляду на посаду і зв'язки підсудного видають на-гора вироки й ухвали. Ні суд, ні судова ко¬легія апеляційного суду Хмельницької області, ви¬носячи вирок Безкоровайному за фактом хабарництва, ні пари з вуст не випустила стосовно ДОЦІЛЬНОСТІ чи НЕДОЦІЛЬНОСТІ позбавлен¬ня хабарника Безкоровайного права обіймати посаду ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ, а значить права подальшого перебування чи не перебування його на посаді Голов¬ного державного санітарного рвача СЕС.
УРА. ХАЙ ЖИВЕ НАШ ГУМАННИЙ СУД У ВСЬОМУ СВІТІ. СЛАВА ХАБАРНИКАМ. СЛАВА КОЛЯДНИКАМ.

Так і хочеться сказати, чи¬таючи подібний вердикт: «Спасибі, панове судді, що хоч грошовою компенсацією злочинцю обійшлися, а не зобов'язали всіх, хто виводив на чисту воду цю наволоч та хабарника Без¬коровайного — слідчих, про¬курорів, УБОЗівців, та и зре¬штою всіх, кого оббирав він як липку на посаді Головного державного санітарно¬го лікаря Хмельницького району, Хмельницької області — вибачитись та в ніжки поклонитися Олегу світ Івановичу.


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024