П'ятница, 19/Квітня/2024, 10:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Січень » 23 » Іван ЗАЄЦЬ: «Американський президент натякнув Росії на завершення ери енергетичного шантажу»
Іван ЗАЄЦЬ: «Американський президент натякнув Росії на завершення ери енергетичного шантажу»
12:24
«Слова нового Президента США Барака ОБАМИ під час інавгураційної промови про потребу зменшити енергетичної залежності США та про те, що нинішні методи використання енергоносіїв зміцнюють ворогів США, можна трактувати, як натяк Росії на завершення ери енергетичного шантажу у міжнародній політиці», – вважає народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван ЗАЄЦЬ.

На думку Івана ЗАЙЦЯ, «Україна отримує додаткові шанси бути почутою не тільки у Європі, яка вже цьогоріч відчула наслідки енергетичної газової агресії Росії, але й у США, які повинні бути зацікавлені у тому, щоб Кремль не поновив статус монополіста по постачанню енергоносіїв». Відповідно, за словами народного депутата, «може реалізуватися ініціатива УНП щодо ролі України, як незалежного постачальника-транзитера». Аргументуючи свої слова, Іван ЗАЄЦЬ навів вислів державного Секретаря США Хіларі КЛІНТОН, котра під час слухань у Сенаті заявила, що "Європа має зменшити енергетичну залежність від Росії, щоб вона не перетворилась на політичну".

Перший заступник голови УНП зауважив: «у такій ситуації, Україна мала б інтенсифікувати співпрацю з державами так званої «балто-чорноморської дуги» у питаннях координації енергетичної політики у стосунках з Росією». «Під час газового протистояння з Росією склалася унікальна ситуація, коли співпали інтереси США, Великої Британії, країн Балтії, Північної Європи, України, Білорусі, Польщі у питаннях протидії спробам Росії поставити під повний контроль шляхи постачання енергоносіїв у Європу», – сказав він.

«Українська зовнішня політика повинна прагнути, щоб усі країни-транзитери, чи потенційні транзитери не стали заручниками Росії і не дали чергового шансу для повторення «газового шантажу», який мав місце цього року», – підкреслив народний депутат. «Сьогодні ми можемо зробити Росію залежною від волі країн-транзитерів та споживачів, навчивши російську сторону діяти у рамках правил цивілізованого ринку, а не політичних амбіцій нової імперії», – наголосив Іван ЗАЄЦЬ.

Категорія: Аналітика | Переглядів: 1653 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 1
1 Брязкало  
Державна позиція це вміння відстоювати професійно національні інтереси інтегруючись до розвинутих демократій де цінується розум і інтелект відкинувши спадковість, пропонуючи вільний вибір кожного.

Борзнянська районна організація
Укранська Народна Партія


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024