П'ятница, 19/Квітня/2024, 10:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Січень » 26 » УНП вимагає ввести мораторій на відключення від тепла і світла лікарень, шкіл та дитячих садків
УНП вимагає ввести мораторій на відключення від тепла і світла лікарень, шкіл та дитячих садків
16:31
«Негайно ввести мораторій на відключення від тепла і світла лікарень, шкіл і дитячих садків», - вимагає голова київської міської управи Української народної партії, депутат першого скликання Верховної Ради Володимир ШОВКОШИТНИЙ у відповідь на дії «Київенерго» по відімкненню від енергопостачання боржників, серед яких опинилося кілька столичних лікарень, зокрема, Київський міський центр серця та Київська міська лікарня швидкої допомоги. Він наголошує, що «відключення лікарень, ставить під загрозу право людини на життя, оскільки, наприклад, операції на серці – це часто питання життя і смерті».

«Не секрет, що лікарні не можуть самостійно заробляти кошти в силу того, що офіційно в Україні гарантоване право на безкоштовну медицину», - зазначив політик. Відповідно, за словами Володимира ШОВКОШИТНОГО, важко очікувати, щоб такі комунальні підприємства могли функціонувати на рівні комерційних структур.

Володимир ШОВКОШИТНИЙ переконаний, що „потрібно починати зі зміни державної політики у сфері охорони здоров’я”. «Зрозуміло, що лише за рахунок державного фінансування система охорони здоров’я не виживе», - вважає представник УНП. «Відповідно, потрібно негайно вводити систему обов’язкового медичного страхування, яка вже довела свою ефективність у країнах Європи», - вважає Володимир ШОВКОШИТНИЙ. Політик також зауважив, що «в Україні вже є позитивні приклади використання системи медичного страхування». «В окремих районах Житомирщини, система медичного страхування мешканців забезпечує надання послуг з лікування, проведення регулярних медичних оглядів», - сказав він. «Тобто, система може працювати, якщо для цього докладають зусиль місцеві органи влади. Якщо б до цього долучилася ще й центральна влада, то проблему недофінансування лікарень можна було б вирішити у короткий час і не виникало би боргів за комунальні послуги», - наголосив Володимир ШОВКОШИТНИЙ. «До того ж часу, потрібен мораторій на відключення принаймні лікарень, дитячих садків та шкіл», - резюмував політик.

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1206 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024