Четвер, 25/Квітня/2024, 04:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Січень » 27 » Степан ХМАРА: «Українська судова система занадто «незалежна» від правосуддя»
Степан ХМАРА: «Українська судова система занадто «незалежна» від правосуддя»
12:01
«Українська судова система занадто «незалежна» від правосуддя», - переконаний відомий правозахисник, член Правління Української народної партії Степан ХМАРА. «Вбивство судді – це жахливий злочин, який, проте, є лише наслідком існування теперішньої судової системи, де з одного боку, панує не принцип справедливості, а принцип кругової поруки, хабарів, безкарності та безвідповідальності, а з іншого боку – суддів знищують фізично», – так політик прокоментував повідомлення МВС про припущення щодо вбивства судді Вищого господарського суду Михайла МИХАЙЛЮКА.

Степан ХМАРА зауважив, що «сучасна українська судова система нагадує йому радянську, від якої він та багато інших дисидентів постраждали за свої політичні переконання». «Сьогодні так само, як і колись, фабрикують справи, за якими засуджують людей через те, «що потрібно виконати план», або ж за хабарі «проштовхнути» те чи інше рішення», – наголосив представник УНП. Правозахисник підкреслив, що „30-40% з усіх вироків – це справи з грубими порушеннями прав підсудних, коли люди несуть покарання за злочини, яких не скоювали”. «Фактично судова система стала заручником своєї власної безконтрольності і внаслідок цього з’являються такі постаті, як ЗВАРИЧ, котрі навіть після затримання на хабарі через ті ж самі суди домагаються виправдань, бо серед суддів існує кругова порука», – підкреслив Степан ХМАРА.

На переконання політика, «потрібно негайно провести судову реформу і таким чином, усунути самі передумови, за яких судді перебувають поза громадським контролем і на них можна впливати через фізичні погрози». Степан ХМАРА пропонує скоритися європейським досвідом і ввести інститут виборності суддів. «У такому випадку суддя обиратиметься на певний термін і перебуватиме під реальним громадським контролем, а отже не відчуватиме безкарності за дії, що несумісні з суддівською діяльністю», – сказав представник УНП. З іншого боку, додав політик, „зменшиться можливості впливати на суддю через хабарі чи фізичний тиск, оскільки відбуватиметься постійна ротація у судовій гілці влади».

Категорія: Погляд | Переглядів: 1252 | Додав: Майшев | Рейтинг: 4.0 |
Всього коментарів: 2
2 Брязкало  
"Ясыр, враг, националист, предатель и т.д" - це те, що виправдовує вчинкі заїзджих чужинців, які деаморалізують свою свідомість, вірячі в свою безкарність, ставлячи себе вище?, не досягаючи найнижчого морально - суспільного, що зветься громадянин, Україна не те, що вони несуть в подібних проявах.

Борзнянська районна організація
Українська Народна Партія


1 Наталия LuLu  
странно, захожу в фотоальбомы - не отображаются фотографии, в чём дело?

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024