Четвер, 28/Березня/2024, 18:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Березень » 16 » ПП «СОЮЗ» чи шахраї в «законі» ?
ПП «СОЮЗ» чи шахраї в «законі» ?
13:00
Пересічні покупці, отримуючи в сучасних «маркетах» чеки при оплаті товару, як правило, не звертають ніякої уваги назву структури в якій вони купують товар. Для них головне – це переконатись чи правильно здійснено розрахунок або чи той товар зазначено на чеку. Звісно, яка різниця ПП, ТОВ, ЗАТ, ВАТ чи ФОП ?
По іншому сьогодні міркують деякі постачальники, які надавали ПП «Союз-Лідер» під реалізацію товари до торговельної мережі магазинів «СОЮЗ», «Квартал», «Продтовари», «Кошик» і яким це приватне підприємство заборгувало більше 83 млн. грн.
Виявляється новий власник цієї мережі начебто ЗАТ «РК «Євротек» оголосив, що не збирається повертати їм борги ПП «Союз-Лідер».
Інша справа комерційні банки, яким попередній власник мережі (як кажуть нові власники) заборгував по кредитах ще більші суми. Наприклад, «Укрсоцбанку» заборговано 179,1 млн. грн., «Альфа-банку» - 92,2 «Укрсиббанку» - 85,1, «РФ Аваль» 65,9, АК «ПОЛІКОМБАНК» - 18,1. Тут при отриманні кредитів, безумовно, в заставі є якесь майно або інші гарантії. Отже, у банків, можливо, є шанси щось повернути…
А щодо постачальників товарів, які надавали його під реалізацію через ПП«Союз-Лідер» без будь-яких гарантій та з відстрочкою платежу від 21 до 60 днів, ситуація не втішна.
Звісно, яких гарантій можна вимагати від Приватного підприємства «Союз-Лідер» зі статутним фондом у 1000 грн., що сформовано 6 червня 2002 року і предметом діяльності якого є лише роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах? До речі, засновниками цього приватного підприємства є товариство з обмеженою відповідальністю «Квартал-холдинг» зі внеском у 980 грн. і фізична особа Друцький Станіслав Олегович зі внеском у 20 грн. ?
Виникає питання: «За рахунок чого збиралося вести господарську діяльність це ПП ?» Грошей статутного фонду вистачає хиба що на оплату витрат на реєстрацію і виготовлення печатки.
Будь-яка помірковано людина, крім посадовців , зробить висновок – це шахрайське утворення.
На відміну від так званих ПП, які зареєструються з 2002 року начебто відповідно до Господарського Кодексу України, навіть у товариство з обмеженою відповідальністю(ТОВ) повинно мати статутний фонд не менше 100 мінімальних заробітних плат. ПП можна створювати взагалі без статутного фонду(капіталу).
Кожному зрозуміло, що «приватне підприємство» вказує лише на форму власності, а не на особливості у заснуванні чи управлінні підприємством. Тож приватні підприємства існують виключно по «ПП» («по понятіям») і потребують законодавчого уточнення, як організаційна форма ТОВ, ФОП тощо).
Чому цього уточнення від законодавців немає досі? Не знає ні хто.
Тож для створення чергової шахрайської схеми збагачення в Україні не потрібно було навіть витрачати значні кошти. Виявляється, що декому достатньо було вкласти «у справу» тільки 20 грн., а для прикриття мати прохідне місце в партійному списку прохідного блоку на виборах до потрібної ради, а також, звісно, «кришу». І … мирне співіснування правоохоронними і податковими органами забезпечено?
Сергій Соломаха,
заступник голови
Чернігівської обласнорганізації УНП
Категорія: Погляд | Переглядів: 1392 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 1
1 Брязкало Волдодимир  
"Стабільний політик, немає кому, красива зачіска, коса...," - це примітивний але ефективний для "маленької людини" спосіб маніпуляції, з метою особистого і корупційного збагачення придумано як на мене оригінально. Це не наш спадок, а він набутий нами як новація двдцять першого століття. Вчімося поважати і захищати ДЕРЖАВУ, ЗАКОН і себе!

Борзнянська районна організація
Українська Народна Партія.


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024