П'ятница, 19/Квітня/2024, 02:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Березень » 18 » Намагання встановити в Луганську пам’ятник Катерині ІІ - блюзнірство
Намагання встановити в Луганську пам’ятник Катерині ІІ - блюзнірство
01:44
«Встановлення пам’ятнику особі, яка знищувала український народ та українську державність не можна розцінювати інакше, як блюзнірство», - заявив член центрального проводу Української народної партії Володимир СТУПАК, коментуючи рішення Луганської міської ради встановити пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ.
«Ініціатори рішення про встановлення пам’ятнику Катерині ІІ у Луганську свідомо перекручують факти», - зазначив Володимир СТУПАК «Саме поселення, на місці якого постав сучасний Луганськ, існувало задовго до указу Катерини ІІ, а власне містом Луганськ став лише через 60 років після підписаного Катериною указу», - повідомив Володимир СТУПАК. «Відповідно посилання на історичні передумови не мають нічого спільного з реальністю», - наголосив він. «Очевидно, що такими рішеннями Луганська міська влада, що складається переважно з представників Партії регіонів, просто прагне відвернути увагу людей від більш нагальних проблем, в черговий раз поглумитися над історичною пам’яттю українського народу», - вважає представник УНП.
«Загалом така ситуація склалася внаслідок відсутності чіткого законодавства, яке б забороняло встановлювати пам’ятники історичним особам, що були окупантами України і нищили цю державу», - сказав представник УНП. «Коли таке законодавство буде існувати, у місцевих органів влади зникне будь-яке бажання чинити подібні провокації і з’явиться більше часу займатися дорогами, лікарнями, дитячими садками», - зауважив Володимир СТУПАК. Політик нагадав, що УНП була першою, хто виступив з ініціативою ліквідації символів тоталітарного минулого. «Коли ми виступали з цією ініціативою ми хотіли позбавити Україну від можливих пам’ятників катам українського народу, зокрема і таким, як Катерина ІІ, яка, як відомо, остаточно знищила українську державність так і доклалася до нищення козаків, які, до речі, були реальними засновниками Луганська», - наголосив представник УНП.
Категорія: Погляд | Переглядів: 1163 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 1
1 Брязкало Волдодимир  
В черговий раз доводить, партія Регіони свою рабську сушність і ніяк не второпають, що живуть у незалежній державі Україна, із своїми національними героями, славної і гіркої історії, сучасний політик різного рівня відповідальний перед країною і суспільством за її розвиток і національне процвітання, несучи незалежну Духовність через зрозумілі свої дії, сучасного і майбутнього.

Борзнянська районна організація
Українська Народна Партія


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024