П'ятница, 19/Квітня/2024, 10:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Червень » 11 » УНП пропонує посадовцям «Чернігівводоканалу» спочатку на собі випробувати хімічні домішки, а потім пропонувати їх громаді
УНП пропонує посадовцям «Чернігівводоканалу» спочатку на собі випробувати хімічні домішки, а потім пропонувати їх громаді
16:50
В Чернігові під час проведення громадських слухань з питань підвищення тарифів на холодну воду розгорілася справжня буря з людських протестів.
Городяни оплесками зустріли представників Чернігівської обласної організації Української народної партії, які занесли до зали плакати з гаслами «Українська народна партія проти підвищення тарифів» та «Ні технічній воді!».
За інформацією начальника КП «Чернігівводоканал» Олександра ШКІНЯ, система водопостачання міста Чернігова є однією з найстаріших в Україні, а само підприємство існує вже понад 130 років. В зв’язку з тим аварійність на водопроводах зростає, а грошей на заміну старих труб катастрофічно не вистачає. Відповідно, на думку посадовця, це є однією з головних причин щодо підвищення тарифів.
На думку Олександра ШКІНЯ, зменшити витрати на обслуговування водогону можуть незначні дози хімічної сполуки поліфосфатів, які б знімали наліт в середині труб, що протягом десятиліть використання зменшили їх діаметр в багато разів.
Ця інформація, яка ще задовго до громадських слухань потрапила в ЗМІ, здійняла чималу хвилю протестів серед громадян.
Так, за словами, представників УНП, використання домішок у чернігівську артезіанську воду є найбільшою небезпекою для здоров'я людей. Як повідомив, голова обласної організації УНП та депутат міської ради Володимир СТУПАК, такі експерименти вже проводилися в США. З часом там відмовилися від добавок поліфосфатів через погіршення стану здоров'я людей.
Здоров'я чернігівців є дорожчим за будь-яку ціну – наголосив у своєму виступі Володимир СТУПАК. Також він зазначив, що питання підвищення тарифів на воду піднімалося на спеціальній комісії при міській раді, де тільки Українська народна партія принципово висловлювала свій протест. Представники комуністів взагалі проігнорували цю комісію, що дало змогу комісії прийняти рішення про підвищення тарифів.
Голова міської організації УНП та голова комісії з питань ЖКГ в Новозаводській райраді м. Чернігова Андрій ГЛУХЕНЬКИЙ під час свого емоційного виступу запропонував посадовцям водоканалу спочатку на собі випробувати хімічні домішки у питній воді, а потім пропонувати їх чернігівцям. Для того він подарував начальнику «Чернігівводоканалу» пачку «Колгону» - засобу для пом’якшення води, що використовують у пральних машинах. Основу цього засобу становлять саме поліфосфати.
Втім, громадські слухання не дійшли до свого логічного завершення через блокування роботи президії представником громадської організацій, яка активно почала підготовку до виборів у Чернігівраду. Головуючий на засіданні заступник міського голови Микола ЛІТВІНОВ оголосив слухання закритими.
За словами представників УНП поведінка таких громадських діячів є спланованою провокацією на замовлення певних кіл місцевих політиків, які не хочуть дослухатися до чернігівської громади. Відповідно Чернігівська обласна організація УНП вимагатиме проведення обговорення питань винесених на громадські слухання в ефірі міського телебачення та радіо і провести повторні громадські слухання, розробивши їх положення або регламент.

Ігор Левенок

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1272 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024