Середа, 24/Квітня/2024, 09:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2014 » Лютий » 9 » Активіста чернігівського євромайдану судитимуть об 11 годині 11 лютого
Активіста чернігівського євромайдану судитимуть об 11 годині 11 лютого
12:21
7 лютого 2014 року в Деснянському районному суді міста Чернігова відбувся розгляд справи № 750/12235/13а щодо притягнення активіста євромайдану Стаса Тавлуя до адміністративної відповідальності.
Нагадаємо, що 25 листопада 2013 року, вперше в Україні, за ініціативи посадових осіб міської влади за участю 60-70 міліціантів, зокрема з спецпідрозділу «Беркут», було брутально розігнано мирний громадський євромайдан «Чернігів обирає ЄС!»

При цьому було знищено майно Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Центр прогресивної молоді «Апельсин», інших організацій, що знаходилося у парку імені Попудренка після проведеної напередодні мирної громадської акції.

Під час знесення євромайдану Стас Тавлуй облив себе 5 літрами бензину, намагаючись на знак протесту здійснити самоспалення, за що і був затриманий беркутівцями. Останні написали до міліції заяву про підозру скоєння активістом євромайдану замаху на їх життя.
Міліція ж, як потім з’ясувалося, обмежилася лише складанням протоколу про адміністративне правопорушення за дрібне хуліганство по статті 173 КпАП України, тобто нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.
Дрібне хуліганство тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.
Протокол про адміністративне правопорушення на активіста євромайдану був складений 26 листопада 2013 року і надійшов до Деснянського районного суду 4 грудня 2014 року з численними порушеннями ст. 256 КпАП України.
Зокрема, в графі протоколу «свідки правопорушення», такі не зазначені, тоді як за матеріалами справи, наданих суду містяться пояснення двох свідків – Сподаренка М.А. та Бардакова Р.М.

Внаслідок цього судом 5 грудня 2013 року адміністративні матеріали було повернуто «для належного оформлення» начальнику Чернігівського відділу УМВС України Чернігівської області.

І тільки аж 7 лютого 2014 року Деснянський районний суд повернувся до розгляду цього питання...
Підтримати активіста євро майдану до суду прийшло біля 20 громадян. Не менше працівників силових структур було залучено владою «для охорони порядку».
Тому судді, на прохання людей, довилося умовляти силовиків у формі залишити залу щоб не спричиняти зайвого протистояння при ведення судового процесу.
Однак розгляд справи по суті було відкладено через неможливість по технічним причинам надати суду під час засідання захисником Стаса Тавлуя оригіналу диплома фахівівця у галузі права.
Така вимога суду не аби як здивувала усіх присутніх, але суддя Володимир Розенко обґрунтував свою вимогу статтею. 271 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тож судове засідання у справі притягнення до адміністративної відповідальності активіста чернігівського євромайдану перенесено на 11 годину 11 лютого 2014 року.

Сергій Соломаха
















Будемо боротися за справедливість...



Постанова від 5.12.2013 р. Деснянського районного суду м. Чернігова про повернення адміністративних матеріалів «для належного оформлення» начальнику Чернігівського відділу УМВС України Чернігівської області:

Категорія: Анонси. Події | Переглядів: 973 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024