П'ятница, 19/Квітня/2024, 03:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Серпень » 12 » Чернігів атакують заморські монстри
Чернігів атакують заморські монстри
12:48
У кінці липня цього року була оприлюднена стаття під назвою «Увага: Чернігів атакує амброзія!», де автором наведено факти забруднення території міста Чернігова цим небезпечним бур’яном. Чернігівська обласна організація Української народної партії направила відповідне звернення до Державної інспекції з карантину рослин по Чернігівській області.

Цей сигнал було підтверджено. 10 серпня 2010 року за підписом заступника начальника Держінспекції В.О. Циркуна було отримано відповідь (№ 39 від 10.06.2010р.) в якій повідомляється, що вказані автором вогнища амброзії «ліквідовані Чернігівським КП «Зеленбуд», як і ще багато інших вогнищ в мікрорайоні «Шерстянки» біля житлових будинків по вул. Стахановців, залізничних колій, міської лікарні №4 та інші». Крім того, «такі вогнища наявні і по вул. Дніпровській, в мікрорайонах «Подусівка». «Олександрівка», «Рокосовського» і особливо по об’їзних дорогах м. Чернігова».

Державна інспекція наголосила, що «боротьба з цим бур’яном повинна проводитись землевласниками вказаних ділянок та комунальними службами м. Чернігова, приватними особами, біля чиїх будинків росте амброзія».

На її думку, не всі, хто повинен боротися з амброзією, відповідально відносяться до цієї справи. У першому півріччі цього року працівниками інспекції до адміністративної відповідальності притягнуто 42 особи на загальну суму штрафів у 5576 грн. Держінспекція також інформувала, що в цьому році в м. Чернігові в продукції з Єгипту виявлено не менш небезпечні, ніж амброзія, інші карантинні шкідники, такі як середземноморська плодова муха, а на плодових насадженнях – американський білий метелик.

У сусідній Київській області в продукції, що надійшла з Туреччини та Сирії, виявлено картопляну та південноамериканську томатну молі. Ці шкідники «можуть завдати надзвичайної шкоди та додаткових витрат підприємств і населення на боротьбу з ними». Тож будемо пильні, нас атакують шкідники з усього світу.

Сергій Соломаха, заступник голови Чернігівської обласної організації Української народної партії

ДОВІДКА:

Середземноморська плодова муха – одна з найбільш небезпечних і шкідливих видів комах. Вражає плоди апельсина, мандарина, авокадо, хурми, інжиру, кава, банани, лимона, суниці, граната, абрикоса, яблуні, сливи, черешні, винограду, фініка, томатів, баклажанів та перцю. У 1954-1956 роках муха-паразит пошкодила понад 90 відсотків урожаю плодових в Австрії.

Американський білий метелик – пошкоджує понад 300 видів різних трав'янистих, кущових та деревних культур . Серед садових дерев найбільш уразливі шовковиця, яблуня, груша, слива, айва, черешня, горіх. Повністю об'їдає листя на деревах , оповиваючи гілки павутинню. В Європу, а саме Угорщину, метелик був завезений з вантажем з Північної Америки у 1940 році. В Україні вперше виявлений у 1952 році в Закарпатській області і поступово охопив більшість регіонів України.

Картопляна міль – карантинний шкідник широко розповсюджений у багатьох країнах. Гусениці, крім картоплі, ушкоджують баклажани, перець, томати, тютюн і дикоростучі пасльонові. У бульбах гусениці вигризають ходи, які починаються переважно від вічок і проходять спочатку в поверхневому шарі м'якоті. Шкірка над ходами підсихає і зморщується. У вхідного отвору в бульбі можна помітити скупчення екскрементів, обплутаних павутинкою. Розповсюджується картопляна міль на всіх стадіях розвитку з бульбами картоплі і плодами пасльонових культур.

Південноамериканська томатна міль – належить до Переліку 36 видів небезпечних карантинних шкідників овочевих культур України. Головною рослиною-живителем цієї молі є томати, баклажани, картопля та інші рослини з родини пасльонових. Гусінь шкідника може живитись на всіх частинах рослин томатів і пошкоджувати рослини на всіх стадіях росту як в теплицях, так у відкритому ґрунті.

Категорія: Наше місто | Переглядів: 1496 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 4.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024