Четвер, 25/Квітня/2024, 18:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2022 » Липень » 1 » Зміїний і Чернігів - місця слави підводного Чорноморського флоту?
Зміїний і Чернігів - місця слави підводного Чорноморського флоту?
10:10
127-й день.

Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-московських загарбників.

Окупанти несподівано залишили острів Зміїний (селище Біле Одеської обл.), назвавши це жестом доброї волі, начебто для розблокування експорту збіжжя з України.

Звісно, сталося це не з доброї волі ворога, а після вдалих обстрілів ЗСУ військових об'єктів окупантів на острові та знищення спочатку крейсера "Москва", а потім трьох катерів та буксира Чорноморського флоту.

Вкотре легендарний Чорноморський флот Московії продемонстрував свою небоєздатність, як ще було під час Кримської війни (1853-1856), Першої і Другої світових воєн.

Однак старі міфи про "героїчних рускіх" моряків, легендарний Севастополь продовжують не тільки жити, але й створюються геть нові.

Як не дивно до цього причетна й Чернігівська міська рада, яка 17 грудня 2010 року перейменувала, за пропозицією Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнська асоціація ветеранів-підводників», частину вулиці Квітневої на вулицю підводника Китицина на честь Китицина Михайла Олекса́ндровича (1885, Чернігів — 1960, Маунт-Дора, Флорида), підводника, капитана 1-го ранга Російського Імперського флоту (жовтень 1917).

За даними Вікіпедії Кітіцин М.О. (рос. Китицын М.А.) під час Першої світової війни досяг другого результату серед підводників Російського Імператорського флоту.

Так керований капітаном Кітіциним М.О. (27.09.15 р. по 02.09.17 р.) підводний човен "Тюлень" одержав 36 перемог, зокрема, над 23 турецькими вітрильними шхунами, і потопив суден загальною валовою місткостю 8973 бруто-регистрових тонн. Ось один епізод з його подвигів.

21 березня 1916 року біля острова Кефкен підводний човен "Тюлень" влаштував справжнє побоїще, відправивши на дно турецьку флотілію з 11 вітрильних шхун.

Сам Кітіцин М.О. через багато років потому згадував, що серце його не бажало топити ці невеликі шхуни, які не здатні здійснити жодного опору, але наказ командування він виконував бездоганно.

До речі, більше потоплених за тонажем суден, близько 17000 бруто-регистрових тонн, тільки у Мессера Івана Володимировича (1884, Санкт-Петербург — 1952, Клівленд, США), капітана підводних човнів "Вовк" і "Кайман" Балтійського флоту.

Обидва активні учасники Білого руху, які емігрували після Громадянської війни до США, де померли й поховані.

Більш того, Кітіцин М.О. - перший голова Товариства колишніх російських морських офіцерів в Америці (1923 - 1925). Навіть московські ура-патріти в РФії не наважились називати вулиці на честь з Кітіцина М.О.

А от чернігівські комуністи і регіонали на чолі комсомольцем Соколовим О.В. і краєзнавцем-комуністом Кузнєцовим Г.О. спромоглися.

І це не єдиний приклад їх діяльності по перейменуванню вулиць древнього Чернігова на "розкрутку" московського комуно-фашистського культу "пабєдабєсія".

Не виключено, що на Московії зараз вже народжується новий міф, на зразок, легендарного крейсера "Варяг", про героїчних захисників ісконно рускава острова Зміїного.

СЛАВА УКРАЇНІ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 247 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024