Вівторок, 23/Квітня/2024, 22:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Січень » 26 » Чернігівські історики пропонують перенести пам’ятники з Алеї Героїв до музею
Чернігівські історики пропонують перенести пам’ятники з Алеї Героїв до музею
21:31
Чернігівські історики пропонують демонтувати пам’ятники «радянської спадщини», які стоять на Алеї Героїв у Чернігові, та перенести їх до історичного музею.
Такі пропозиції обговорювалися 26 січня 2015 року під час засідання «круглого столу».
Зокрема, історики наголошували на тому, що погруддя, які наразі встановлені на Алеї Героїв, це «герої» радянських часів і до незалежної України не мають жодного відношення. Тому, пам’ятники мають прибрати через рішення Чернігівської міської ради, оскільки, в іншому випадку, на пам’ятники з Алеї Героїв чекає участь пам’ятників Леніну та Фрунзе в Чернігові, вважають історики (нагадаємо, що ці два пам’ятники були знесені молодиками у минулому році).
Доктор історичних наук Сергій Леп’явко зазначив, що з усієї низки пам’ятників, що розташовані на Алеї, залишити можна лише погруддя Кирпоноса та Синько. А всі інші погруддя, які виготовлені з цінного граніту, використати в інтересах міста.
Історик Тамара Демченко висловила свою думку щодо того, що демонтуванню пам’ятників має передувати просвітницька робота, оскільки більшість молодого покоління чернігівців навіть не знає кому встановлені погруддя на Алеї Героїв.
Водночас, чернігівські історики не внесли жодних пропозицій, що ж встановити замість можливо демонтованих пам’ятників на Алеї Героїв. Були озвучені лише варіанти, що на місці Алеї Героїв можна встановити музейний комплекс.






Довідково:

Алея Героїв знаходиться у Чернігові майже у центрі міста, поруч з Красною площею. Алея героїв - сквер, початок створення якого належить до 70-х років минулого століття, архітектором проекту виступав чернігівець- Віктор Устинов. Ним розроблено план території, розміщення архітектурних елементів, фонтани.
Алея Героїв є улюбленим місцем відпочинку і прогулянок городян, міською владою тут проводяться різні міські заходи-виставки, ярмарки, урочистості і концерти. Вздовж алеї розташовані пам'ятники уродженцям Чернігівщини та жителям міста імена яких нерозривно пов'язані з історією області:

- "Жертвам Чорнобильської Катастрофи" - жертвам аварії на Чорнобильській атомній електростанції 1986 р.;
- Миколі Олександровичу Щорсу (1895-1919) - командиру дивізії під час громадянської війни в Росії;
- Сенько Василю Васильовичу (1921-1984) - двічі Герою Радянського Союзу, штурману авіації у Другій Світовій Війні;
- Примакову В.М (1897-1937). - командиру Червоної Армії, розстріляному разом з Тухачевським у 1937 р. по досі ще не розсекреченій справі "Змова маршалів".
- Миколі Іллічу Подвойському (1880-1948) - активному учаснику революційного руху у Росії з 1900 року, більшовику, радянському партійному і державному діячеві;
- Миколі Григоровичу Крапивянському (1889-1948) - підполковнику царської армії Росії, більшовику з 1917 р., учаснику Першої Світової та Громадянської війни в Росії, радянському військовому і державному діячеві. Репресований у 1937, реабілітований у 1956 р.;
- Юрію Михайловичу Коцюбинському (1896-1937) - відомому українському державному і політичному діячеві, члену РСДРП з 1913 р., учаснику штурму Зимового Палацу в Петербурзі - розстріляний радянською владою по звинуваченню у націоналізмі;
- Михайлу Петровичу Кирпоносу (1892-1941) - Герою Радянського Союзу, генерал-полковнику, відомому радянському військовому діячеві;
- Володимиру Олександровичу Антонову-Овсієнко (1883-1938)-російському революціонеру, меншовикові, розстріляному як шпигун-троцькист і реабілітованому у 1956 р.

сайт "ПіК"
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 954 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024