Четвер, 18/Квітня/2024, 10:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2012 » Липень » 20 » Чернігівські скоробагатьки будуватимуть котеджи на вулиці імені героїв Крут
Чернігівські скоробагатьки будуватимуть котеджи на вулиці імені героїв Крут
14:56
19 липня 2012 року Комісія з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова прийняла рішення надати новоутвореним вулицям назви: імені Лазаря Барановича, імені Короткова, імені Галанова, імені Героїв Крут.
Утворення цих нових вулиць відбувається за пропозицією обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельна компанія «ЕКО-ПАРК» у зв’язку з котеджною забудовою на земельної ділянки біля пологового будинку на розі вулиць 1-го Травня-Маресьєва. Це будівництво відбувається на землях, які колись входили до ботанічного саду урочища «Ялівщина». Пізніше, як землі сільськогосподарського призначення до радгоспу «Деснянський», КСП «Квіти Чернігова», були скандально розпайовані у 2006 році і приватизовані.

7 липня 2011 року напередодні 20–ї річниці незалежності України обласні організації Української Народної партії і «Просвіта» звернулися до Чернігівського міського голови з пропозицією про перейменування та повернення історичних назв вулицям Чернігова. Серед них була і пропозиція перейменувати вулицю 50 років ВЛКСМ на вулицю Героїв Крут та вулицю 50 років СРСР на вулицю Лазаря Барановича. До речі, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський, книговидавець Лазар Баранович (1616 - 1693) – відомий український церковний, політичний та літературний діяч другої половини 17 століття.
Однак влада відмовилась навіть розглядати це питання без згоди на це мешканців цих вулиць.

Тому пропозиція влади назвати в районі скандальної забудови нові вулиці імені Героїв Крут без погодження з представниками УНП і «Просвіти» або запрошення на засідання комісії є щонайменше провокаційною або правовою правовим нігілізмом.

Це явно суперечить офіційним заявам, що члени комісії висловили думку про доцільність надання вулицям назв, які б відображали історію міста з його величними історичними постатями та важливими історичними подіями. А секретар міськради Олег Шеремет, який головував на засіданні цієї комісії, навіть бучно зазначив, що «Чернігів – місто з багатою історико-культурною спадщиною та великими туристичними можливостями, отже, туристична привабливість міста має відображатись і в назвах вулиць».

Тому не викликає подиву найменування, звісно, за пропозицію міського комітету Комуністичної партії двох новоутвореним вулиць Чернігова на честь ще двох партизан Великої вітчизняної війни. Прізвище обох «величних історичних постатей» не згадується навіть в енциклопедичному довіднику «Чернігівщина», Київ, «Українській радянська енциклопедія», 1990.

Це – місцевий підпільник Микола Галанов. Не плутати з галичанином-комуністом Ярославом Галаном вулиця якого є в Чернігові в районі Масанів. І секретар міському комуністичної партії у післявоєнні роки Федір Коротков.

Все це відбувається на тлі ігнорування міською владою розгляду подання УНП і «Просвіти» ще від 13 грудня 2011 року про приведення до українського правопису назв 12 вулиць і провулків Чернігова. Серед яких є навіть вулиці Богунського (насправді треба Богунська), Василькова, Музикальна, Овражна, Розсвітна, Сиренєва.

Такі провокаційні пропозиції Комісії з упорядкування найменувань вулиць Чернігова щодо назв нових вулиць, особливо тлі протестів українців після прийняття «розкольного» закону про «мову» Ківалова-Колісніченка, та парламентських виборчої кампанії, без сумніву, провокують посилення напруження в суспільстві і дискредитують міську владу в очах громадськості.

Сергій Соломаха







Категорія: Погляд | Переглядів: 985 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024