П'ятница, 19/Квітня/2024, 19:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Серпень » 12 » Чернігівські ветерани - Московському патріарху Кирилу: ми не хочемо в «русский мир»
Чернігівські ветерани - Московському патріарху Кирилу: ми не хочемо в «русский мир»
13:31
ЗАЯВА Чернігівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів щодо приїзду в Україну Московського Патріарха Кирила

Він приїхав до України не проповідувати християнство, не провідати свою паству, а затягнути нас в «русский мир». Він відхрещується від політики, але його справжні наміри очевидні. Невже йому немає що робити в Росії, де віруючих, котрі ходять в храми молитися, не більше 20% від всього населення. Молитвами, богослужіннями, спілкуванням із віруючими в сусідній суверенній державі чужою мовою – хіба так спілкувався з віруючими папа Іван Павло II. Московський Патріарх Кирил закликає українців до покаяння, демонстративно в святій Софії відкриває засідання Синоду РПЦ. Він використовує віру як «наживку» геополітичного проекту повернення України до колишньої імперії.

Ми не проти архіпастирського візиту Патріарха до своєї пастви, але ми проти політичного вояжу з наміром утвердження ідеї «русского мира». Ми пам’ятаємо ідею «единого советского народа», згідно якої кожний в Радянському Союзі від «молдавана до фіна» повинен був розмовляти тільки російською мовою.

Хочемо нагадати іноземному гостю Кирилу (в миру Володимиру Михайловичу Гундяєву), що «Україна – не Росія». Ще давненько російський, радянський поет Володимир Маяковський писав: «Москаль на Україну зуб не скаль».

У нашої країни є різні церкви та релігійні організації. Президент України задекларував рівне ставлення держави до всій релігійних конфесій. На жаль, реалії не відповідають заявам. Чернігівські ветерани вважають, що такі «відвідування» нашої країни Московським Патріархом Кирилом є брутальним втручанням у внутрішні справи України. Відбувається порушення конституційних прав українських громадян, які належать до інших релігійних конфесій. Чернігівська обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів вимагає від керівництва української держави відстоювати положення статті 1 Конституції України, де однозначно визначена воля українського народу: «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава» і статті 35, де чітко вказано «Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова».

Заява підготовлена головою Чернігівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів М. Данилюком за дорученням ради Чернігівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів.

Джерело: прес-служба УНП.

Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1225 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024