Четвер, 25/Квітня/2024, 06:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2014 » Січень » 27 » Чернігівський Майдан вимагає від влади діалогу, а не кийків і гранат. Репортаж
Чернігівський Майдан вимагає від влади діалогу, а не кийків і гранат. Репортаж
11:24
У другий день відкритого протистояння, у неділю 26 січня 2014 року, спровокованого напередодні владою, чернігівці, що зібралися на Майдані по вулиці Шевченка і на Красній площі, підтримали рішення зібрання депутатів усіх рівнів Чернігівської області, яке проголосило створення виконкому обласної Народної Ради.

Головою виконкому обрано народного депутата України Валерія Дубіля. До складу Народної Ради ввійшли представники опозиційних як парламентських, так і позапарламентських партій та громадських організацій, які брали активну участь у роботі штабу національного спротиву. Зокрема, народний депутат Сергій Аверченко, голова обласної організації Руху, народний депутат IV скликання Володимир Ступак, депутати обласної ради Сергій Журман, Віктор Лазар, Володимир Лобосок, голова обласного товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка Василь Чепурний, представник громадського сектору Станіслав Тавлуй, керівники підприємницьких об'єднань Світлана Жимолостнова та Ірина Березинець та генерал- майор міліції у запасі Іван Катеринчук та інші.

У весь недільний день і вечір Чернігівський Майдан спілкувався з городянамиі гостями міста, пригощав їх чаєм і бутербродами, збирав пожертви, теплі речі та медикаменти для Майдану.

Чернігівці настільки активно вносили пожертви, що хтось з оргкомітету Майдану зауважив: вони нарешті повірили в свою перемогу над режимом, тому не шкодують навіть свої гроші. Тепер ми просто зобов'язані виправдати їх надію.

Натомість влада продовжувала перетворювати будівлю ОДА в фортецю і казарму для силовиків, які під вечір привезли до ОДА на відпочинок на декількох автобусах. Для цього зварювалися грати на вікна і двері, забарикадовано меблями вікна.
Влада продовжує вважати головною цінністю будівлі яких розміщені їх крісла, а не довіру українців.
До речі, жоден з чернігівських посадовців в цей день так і вийшов на діалог з ними.

Безумовно, більшість чернігівців ще сподіваються на мирний, відкритий іза участю ЗМІ діалог між протестувальниками і владою, яка досі тільки зумисно провокувала і нацьковувала силовиків і своїх "ПРостітушок" на мирних людей.

А найвищим посадовим особам області і міста Володимиру Хоменку, Анатолію Мельнику і Олександру Соколову отримати згори дозвіл зустрітися з протестувальниками і хоча б вислухати їх вимоги, а не свідомо провокувати їх на силове протистояння.
Влада нарешті зобов’язана припинити мовчанку, розпочату ще 25 листопада 2013 р. з розгону громадського євпомайдану «Чернігів обирає ЄС!»у парку імені Попудренка. Такі дії влади чернігівці розцінюють як хамство і неповагу до них, а також та припинити цензурувати місцеві ЗМІ тим самим позбавляти чернігівців правдивої інформації про події, що відбуваються в області і країні.

Тому обласний штаб національного супротиву закликав чернігівців зібратися у понеділок, 27 січня 2014 року, о 12 годині на народне Віче за участю народних депутатів України.

Сергій Соломаха












































Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1093 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024