П'ятница, 29/Березня/2024, 12:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2016 » Липень » 26 » Чернігівський Рух обговорив підсумки виборів та оновлення партії
Чернігівський Рух обговорив підсумки виборів та оновлення партії
08:02
25 липня на засіданні Проводу обласної організації Народного Руху України обговорено низку питань. Зокрема, про підсумки виборів по 206 округу, засідання ЦП НРУ, підготовку до позачергової обласної партійної конференції, громадські слухання на тему: «Спорудження меморіалу Захисникам України і Героям Небесної Сотні та затвердження проекту реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького».

На жаль, з 1998 року Народний Рух, як самостійна політична сила, не брав прямої участі у виборах до парламенту на Чернігівщині. а йшов у блоці "Наша Україна" або спільно з "ВО Батьківщина". «Відтак, участь у проміжних виборах до Верховної Ради кандидата у народні депутати по 206 округу Василя Чепурного є свого роду революційним кроком, намаганням відродити Рух», – відзначив заступник голови обласної організації НРУ Сергій Соломаха.
До речі, партія боролася за депутатські мандати у шести з семи округів по Україні. Найкращі результати на Івано-Франківщині – 4,47 % у рухівця Олега Савки.
Чернігівські рухівці підвели підсумки виборчої кампанії та вирішили проаналізувати готовність районних осередків до чергових виборів. Провід визнав помилковим балотування членів Руху від інших політичних сил.

Як вже повідомлялося, рішенням Політради НРУ в.о. голови обласної організації Руху призначено Василя Чепурного. Створено і оргкомітет по скликанню позачергової конференції. Тож рухівці обговорили оновлення партійних структур, проведення обласної конференції НРУ. Прийнято до відома відставку заступника голови обласної організації Анатолія Шацького. Намічено заходи по утриманню приміщення Руху по вулиці Мазепи, 4, на якому буде встановлено меморіальну дошку Герою України В’ячеславу Чорноволу.

На 29 липня у Чернігові заплановані громадські слухання на тему: «Спорудження меморіалу Захисникам України і Героям Небесної Сотні та затвердження проекту реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького».
Одним з питань громадських слухань є зміна назви площі Героїв Небесної сотні. Її було найменовано на пленарному засіданні міської ради у 2015 році, на пропозицію громадськості Чернігова з метою вшанування загиблих Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої держави в грудні 2013 – лютому 2014 рр. на Майдані в столиці України.
Тисячі мешканців Чернігівщини долучилися до акцій протесту в місті Києві. 21 листопада 2013 р. в обласному центрі був встановлений намет Євромайдану, мітинги та демонстрації відбувалися майже щодня. На жаль, наш край не оминули трагічні події: двоє чернігівців — Андрій Мовчан та Василь Прохорський — вбито у січні 2014 року під час жорстокого протистояння у Києві з тоталітарним режимом; 3 червня 2015 року від кульового поранення в голову на Майдані помер Віктор Орленко; гинуть мешканці Чернігівщини і зараз під час військового протистояння за цілісність нашої держави на Сході України у боротьбі з проросійськими терористами.
Події на Майдані в Києві та Чернігові згуртували громадян стародавнього Сіверського краю, сприяли зростанню патріотичних настроїв.
Рухівці закликають зберегти назву площі Героїв Небесної сотні, яка має символізувати мужність воїнів Майдану та захисників Української держави.

Прес-служба Чернігівської обласної організації Народного Руху України
Категорія: Анонси. Події | Переглядів: 815 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024