Четвер, 28/Березня/2024, 11:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [716]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Лютий » 15 » Чи будуть чернігівські депутати голосувати за площу Небесної сотні?
Чи будуть чернігівські депутати голосувати за площу Небесної сотні?
18:41
Як повідомлялося, на 16 лютого 2015 року призначено позачергову сесію Чернігівської міської ради. Пленарне засідання розпочнеться о 10 годині в залі засідань міської ради (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7.

На розгляд депутатів виносяться питання:
1. Про Заяву Чернігівської міської ради на підтримку Звернення Верховної Ради України до ООН та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані «ДНР» і «ЛНР» — терористичними організаціями.
2. Про найменування площі міста.

Громадські організації, зокрема Чернігівське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка, запропонували назвати в Чернігові частину скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги, що навпроти готельного комплексу «Україна», площею Небесної сотні.

Це питання було розглянуто і одноголосно підтримано 5 серпня 2014 року на засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова.

16 лютого питання найменування площі Небесної сотні виноситься на розгляд позачергової сесії Чернігівської міськради.

У багатьох містах нашої держави 21 листопада 2013 року розпочалися протести, як реакція на рішення Кабінету Міністрів про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада.

Тисячі мешканців Чернігівщини долучилися до акцій протесту в столиці України. У листопаді 2013 року в обласному центрі був встановлений намет Євромайдану, мітинги та демонстрації в Чернігові відбувалися майже щодня.

На жаль, наш край не оминули трагічні події: двоє чернігівців — Андрій Мовчан та Василь Прохорський — загинули у січні 2014 року під час жорстокого протистояння в Києві з тоталітарним режимом.

Події на Майдані в Києві та Чернігові згуртували громадян стародавнього Сіверського краю, сприяли зростанню патріотичних настроїв. Загиблі у протистоянні з тоталітарним режимом повинні назавжди залишитися в нашій пам’яті, у наших серцях.

Обласне товариство "Просвіта" імені Т.Шевченка за погодженням з обласним штабом національного спротиву звернулося до міської ради з пропозицією про найменування площі біля готелю "Україна" площею Небесної Сотні.
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 970 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024