Четвер, 28/Березня/2024, 15:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Серпень » 16 » Декомунізація: ні паспорти, ні права міняти не треба
Декомунізація: ні паспорти, ні права міняти не треба
11:39
Декомунізація, хоч і поволі, але в області просувається. Як би не впиралися мсцеві владці, проте закон треба виконувати. І тому, якщо сільський голова Чорнотич Сосницького району хоче зберегти пам'ятник Ульянову (кличка Лєнін), то може хіба що в себе на городі поставити...

Наразі тільки Бобровицька міська рада ухвалила рішення про перейменування вулиць та одного села, що входить у межі міста, яке стане Вишневим. Жодна інша рада рішень про перейменування вулиць не ухвалила. Щорська міська рада до 21 вересня оголосила обговорення пропозицій, а Чернігівська навіть до Дня незалежности не перейменовує жодної вулиці, хоча тут роботи найбільше - до сотні вулиць мають очиститися від комуністичного накипу.

Про все це йшлося на засіданні експертної групи комісії по декомунізації при Чернігівській обласній державній адміністрації.

Начальник департаменту інформаційної діяльності Чернігівської ОДА Андрій Подорван поінформував про зведені дані щодо вулиць, пам'ятників та меморіальних знаків, які підпадають під дію законів про декомунізацію.

За пропозицією директора Інституту історії, правознавства та етнології імені О.Лазаревського Олександра Коваленка члени групи переглянули всі наявні пропозиції щодо меморіальних дощок та знаків, внесли свої поправки і вирішили звернутися до громадських активістів з проханням перевірити точність списків. Бо, скажімо, меморіалу борцям з Україною Артюхову та Шелудьку в Сосниці у тих списках нема...

Представник Інституту національної пам'яті Сергій Бутко наголосив на необхідності ліквідації назв типу "Колгоспна" та "Радгоспна", бо вони також у полі дії законів про декомунізацію. Як і пролетарський письменник Максим Горький, про що говорив координатор експертної групи Василь Чепурний.

Вчений секретар НАІЗ "Чернігів стародавній" Сергій Черняков проаналізував пропозиції по перейменуванню вулиць у Щорсі - його позиція викладена в ранішій публікації.

Члени групи висловили стурбованість гальмуванням декомунізації Чернігівсько. міською радою, адже на найближчій сесії планується лишень перейменувати десяток вулиць - тільки тим, які мають історичні назви. Цього, звісно, замало, бо в обласному центрі досі є вулиці і Комінтерну, і тупик газети "Правда"...

Директор історичного музею імені В.Тарновського Сергій Лаєвський наголосив на необхідності розвінчування міфів про начебто вартість перейменувань для звичайних громадян. Насправді ж, як офіційно пояснив міністр юстиції України Петренко, ні паспорти, ні водійські права, ні якісь інші документи при перейменуванні міняти не треба.

Експертна група продовжує свою роботу - в понеділок, 17 серпня 2015 року. планується обговорення питання про впорядкування меморіальних дощок.
Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 862 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024