Середа, 24/Квітня/2024, 18:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Лютий » 12 » Громадська рада при Чернігівській ОДА: з комуністами та савєцкіми офіцерами
Громадська рада при Чернігівській ОДА: з комуністами та савєцкіми офіцерами
20:56
Ви можете уявити громадську раду при Президенті України за участі комуністів, комсомольців та всякого совєтскаво офіцерства? А ось при Чернігівській обласній адміністрації така рада узаконена.

Якщо туди ще додати представників усяких федерацій ветеранів таеквондо та представників профспілок, усіх радянських, які тільки придумаєте, то й матимете приблизну картину складу Громадської ради при Чернігівській ОДА, затвердженій розпорядженням в.о. голови. Дві третини так званих громадських діячів невідомі громадськості ні у профіль, ні в анфас...

І ось вони зібралися. Робоча група, що працювала перед тим, не змогла бути однодушною при виробленні Положення про громадську раду. Менша група, в яку входили лікар- еколог Іван Осадців, юрист Вячеслав Демиденко та інші, відстоювала європейський принцип Громадської ради, а більша, на чолі із заступницею голови громадської ради часів Януковича Наталією Проскуріною, стійко трималася совєтсько- азаровських принципів.

Каже голова екологічної асоціації "Зелений світ" Іван Осадців: "Ми вважаємо, що громадська рада при обласній адміністрації має бути своєрідним громадським гайд-парком, де кожна громадська організація може донести до влади свою думку, свою пропозицію. Наші ж опоненти дотримуються уявлень, що голова громадської ради та її президія мають узурпувати повноваження ради і виступати від її імені. Дивно, що керівництво обласної адміністрації фактично підтримує неєвропейські підходи".

Більшість спортсменів, номенкалутрників разом з комуністами дружно підтримали Положення, де голосу громадських організацій чути не буде.

Єдине, що вдалося добитися майданівцям - проголосовано пропозицію Олександра Ясенчука: керівники компартійних, регіоналівських та інших антиукраїнських структур не мають права бути обраними в керівництво громадської ради.

При обговоренні кандидатур на голову ради, номенклатурно- профспілкова більшість трималася стійко, голосуючи дружно за Наталію Проскуріну. І як вони, бідаки, раділи, коли Іван Осадців вибув з рейтингового голосування! Значить, таки дійсно становив для них загрозу!

Ще балотувалися Вадим Антошин, Сергій Балакша та Євген Малецький. Та найбільше голосів набирала Проскуріна і дивно було бачити, як "Самооборона" Федорка голосує за неї, молоді члени "Демальянсу" також тягли руки за номенклатуру...

Власне, вибори не відбулися: виявилося, що лічильна комісія не враховувала цілий ряд, який голосував за Балакшу. Засідання перенесли на наступну середу.

...Наразі нагадаю позицію правління обласного товариства "Просвіта": єдина громадська дорадчо- консультативна рада має бути не при виконавчій владі, а при представницькій. Тобто - при обласній раді. Все інше - фікція. Що й показало засідання, яке зірвала лічильна комісія.

Василь ЧЕПУРНИЙ
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 995 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024