Субота, 20/Квітня/2024, 06:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Червень » 24 » Як уряд «знижує» інфляцію за допомогою планових платежів за електроенергію
Як уряд «знижує» інфляцію за допомогою планових платежів за електроенергію
12:23
Ще продовжується обурення споживачів Чернігова на свавілля ПАТ «Чернігівгаз» з погрозами відключити газ тим, хто вчасно не укладе так званий типовий договір, а тепер за їх обдирання взявся інший монополіст – ПАТ «Чернігівобленерго».
Він теж хоче покращити власний добробут за рахунок людей. Воно і не дивно, бо навіть місцева влада не бажає захищати свою громаду – Чернігівський міський голова відмовився ініціювати громадські слухання щодо дій газового монополіста. А це сигнал діяти.

Судіть самі.
З червня цього року банківські установи Чернігова, в т.ч. навіть державний «Ощадбанк» і «Укрпошта» синхронно припинили приймати платежі від населення за спожиту електроенергію за рахунками ПАТ «Чернігівобленерго» з виправленими сумами. Саме в такий спосіб винахідливий монополіст прореагував на спроби людей не платити так званий «плановий платіж за наступний місяць». Звісно, до цього споживачі за рахунками, які отримують щомісячно, мали змогу без зайвих проблем оплатити тільки ту суму за електроенергію, яку реально спожили за місяць. Тепер усі, хто не погоджуються зі сплатою наперед планових платежів, повинні купляти абонентську книжку і власноруч вносити всі реквізити для оплати. Звісно, що багато людей таке ускладнення для себе навряд чи сприймуть. Вони будуть змушені сплатити наперед місячну плату за ще неспожиту ними електроенергію.

Наприклад, для Чернігова, а це з майже 100 тисяч споживачів, ця сума складе біля 2 млн. грн. (100 000 споживачів х 20 грн.). Для всієї України ця сума може сягнути і всі 400 млн. грн. (20 млн. споживачів х 20 грн.) на рік.


Отже, за допомогою такої оборудки з готівкового обігу буде виведена чималенька сума, яка не тільки зменшить споживчий кошик громадян, але й, на радість уряду Азарова-Януковича, річні показники інфляції.

Не дивно, що монополісти з ПАТ «Чернігівобленерго» без проблем за підтримки партії влади підписали з банківськими установами та державною «Укрпоштою» зміни до договорів про «недопущення виправлень в платіжних документах» при сплаті за електроенергію.

Таким чином, за допомогою оборудки з введенням так званого «планового платежу» за рахунок людей підвищено прибутковість бізнесу цієї монопольної приватної структури.
Це лише один із багатьох прикладів обіцяного «покращення життя людей вже сьогодні».
Отже, наступ на права і життєвий рівень українців уряду реформаторів набирає обертів.
Восени слід чекати наступного кроку – запуску механізму стягнення пені за кожний день несплати до 20 числа кожного місяця платежів за комунальні послуги.
І так далі!

Сергій Соломаха
Категорія: Погляд | Переглядів: 956 | Додав: unp | Рейтинг: 3.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024