П'ятница, 29/Березня/2024, 04:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Січень » 18 » Ю.Костенко: праві мають об'єднатися, відклавши затяжні дискусії про долю демократії
Ю.Костенко: праві мають об'єднатися, відклавши затяжні дискусії про долю демократії
16:37
Українські демократи можуть зробити чергову історичну помилку. Такою помилкою може стати створення об'єднання на міжпартійній основі, яке буде спрямоване лише на зміну владної команди в Україні, без чітко поставленої мети та завдань, яких планується досягти.

На мою думку, сьогоднішні загальні розмови про захист демократії нагадують затяжні дискусії Народного руху або коаліції "Сила народу", яку Україну будувати: ніякої конкретики щодо стратегії політичного та економічного розвитку – одні гасла та посади. Я не розділяю переконань, що в Україні не може йти мова про ідеологічні об'єднання, оскільки на часі – захист демократії від режиму ЯНУКОВИЧА. Так, демократичні цінності потребують захисту. Однак, українські демократи повинні мати чітке уявлення, які вони мають зробити кроки в разі політичної перемоги

Після будь-якої політичної перемоги виникає питання, – куди йти, що робити далі? Хотів би нагадати, що в Україні за 20 років незалежності не було проведено жодної системної демократичної реформи, хоч на чолі української держави та урядів були демократи, а в Верховній Раді вдалося створити демократичну більшість. Цей факт свідчить, що сьогодні недостатньо розмов про захист демократії. Настав час відверто визнати, що реформи зазнали поразки, бо в Україні не було створено правої демократичної політики, яка допомогла успішно розв'язати економічні та національні проблеми більшості посткомуністичних країн Європи.

Не заперечуючи права на об'єднання, щодо якого домовляються деякі демократичні партії, хотілося б в чергове нагадати, що нині в Україні є запит саме на праву політику, – підтримку національного виробника, жорсткий захист національних інтересів, створення середнього класу на базі малого та середнього бізнесу. Якщо в Україні не буде створено конкурентоспроможну праву політичну силу, здатну боротися за владу в країні – тобто створити парламентську більшість та уряд, – то Україна завжди плентатиметься в хвості світового розвитку. Навіть якщо в парламенті формально буде створено демократичну більшість та уряд, нагальні економічні проблеми не буде розв'язано. Це яскраво підтверджують "здобутки" попередньої демократичної більшості та уряду під керівництвом ТИМОШЕНКО в 2007-2009 роках.

Праві сили мають негайно сісти за стіл переговорів для створення єдиної правоцентристської сили, що має забезпечити перемогу на парламентських виборах. Українським демократам потрібно зробити висновки з своїх помилок, через які зазнала поразки "помаранчева" більшість, що за ідеологічними уподобаннями нагадувала лебедя, рака та щуку.

Блог Ю.Костенка на УП
Категорія: Погляд | Переглядів: 959 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024