П'ятница, 29/Березня/2024, 00:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Липень » 12 » Хто відповідатиме за спиляні дерева на Болдиних горах?
Хто відповідатиме за спиляні дерева на Болдиних горах?
11:32
У Чернігові розпочинається черговий будівельний конфлікт в охоронній археологічній зоні.
Цього разу – на Болдиних горах, на території унікальної пам’ятки садово-паркового мистецтва, цінного історико-архітектурного комплексу. За адресою: вул. Толстого, 90-а (неподалік від пам’яток національного значення Троїцького монастиря та Антонієвих печер).
Минулого тижня тут було спиляно 22 дерева (тополі, в’язи, клен, сливи). Ордер на видалення зелених насаджень (від 26.06.2015 № 349) підписав Артем Стах, начальник Комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Чернігівської міської ради. Термін видалення дерев – негайно. Замовник – громадянин Полікоп А. Я. (архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій Української православної церкви Московського патріархату). Виконавець – ФОП Сушко Іван Васильович. Загальна вартість виконаних робіт – 6500 гривень. В ордері вказувалося, що необхідно видалити 18 дерев, але перестаралися – спиляли 22.
За інформацією місцевих мешканців, частина дерев були кроновані ще кілька років, з них зняли кору і вони засохли.

Журналісти розпочали розслідування інциденту на Болдиних горах. Виявляється архієпископ вирішив тут спорудити собі будинок (готель для гостей).

Чернігівська обласна організація Народного Руху України 6 липня звернулася із запитом на отримання публічної інформації до Леоніда Бурковського, начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, головного Державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області. Рухівці вимагали провести відповідне розслідування та надати інформацію і копії документів правомірності видалення зелених насаджень на згаданій земельній ділянці (акт обстеження насаджень, які підлягають видаленню, рішення виконавчого органу міської ради, ордер на видалення зелених насаджень та ін.).

Відповідь надійшла у встановлений Законом України «Про доступ до публічної інформації» строк. Леонід Бурковський повідомив, що Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області проведено перевірку законності знесення зелених насаджень по вул. Толстого, 90-а. Згідно аварійного ордеру «знесенню підлягали 18 дерев породи тополя, клен та сливи, які втратили свої захисні функції та на момент обстеження були у аварійному стані. Проте на місці виявлено крім цих 18 дерев, знесених по ордеру, ще пні самовільно знесених 3 дерев в’язу та 1 дерево сливи», – йдеться у листі-розслідуванні начальника Державної екологічної інспекції.

Хто винен? Леонід Бурковський пише: «Осіб порушників під час перевірки встановити не вдалося. Розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу становить 1675,0 грн». Він також зазначає: «Для встановлення осіб порушників з метою їх притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства та подальшого стягнення збитків, матеріали направлені до Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області».

До речі, документів на правомірність видалення зелених насаджень на згаданій земельній ділянці не надано. Іван Бурковський відповів, що оригінали дозвільних документів знаходяться в КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста».

Обласна організація Народного Руху України залишає за собою право звернутися до правоохоронних органів з метою розслідування неправомірного видалення дерев на Болдиних горах та покарання винних у заподіянні шкоди навколишньому природному середовищу.

Прес-служба Чернігівської обласної організації Народного Руху України









Категорія: Наше місто | Переглядів: 1131 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024