П'ятница, 29/Березня/2024, 02:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2014 » Січень » 23 » Колишні депутати підозрюють своїх наступників у співучасті у репресіях
Колишні депутати підозрюють своїх наступників у співучасті у репресіях
13:53
22 січня 2014 року в День Соборності і Свободи Чернігівське міське громадське об’єднання «СІВЕРЯНИ», підтримане громадським активістами інших організацій міста, звернулося з відкритим зверненням до депутатів міської ради.
У зверненні наголошується, що громадське об’єднання «СІВЕРЯНИ», засноване депутатами Чернігівської міської ради першого демократичного скликання (1990 - 1994 рр.) з метою демократизації суспільного життя в місті, стурбоване подіями, що відбулися 25 листопада 2013 року за ініціативи посадових осіб міської влади і участю спецпідрозділу «Беркут». Цього дня, вперше з 22 вересня 1990 року, в Чернігові проти мирних людей була брутально застосована сила. При цьому було знищено майно Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Центр прогресивної молоді «Апельсин», інших організацій, що знаходилося у парку імені Попудренка після проведеної напередодні мирної громадської акції «Чернігів обирає ЄС!»
Депутати місцевих рад попередніх скликань стурбовані тим, що подальші дії або бездіяльність з боку посадових осіб міської ради і підконтрольних їм комунальних ЗМІ засвідчили повне ігнорування інтересів і прав постраждалих у цих подіях, що створює небезпечну напругу між громадськістю і владою.

На цьому тлі виглядає незрозумілим і цинічним рішення міськрада від 30 вересня 2013 року, яка «з метою забезпечення підтримки населенням України євроінтеграційного курсу як одного з пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики України вирішила запровадити практику використання прапора Європи під час державних свят та проведення урочистих заходів на території міста Чернігова».

Як вихід з ганебної ситуації, вони запропонували діяти згідно чинного законодавства, а саме: на підставі п. 40 ч. 1 ст. 26, п. 3б ч. 1 ст. 38, ст. 48, ч.8 ст. 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою припинення подальшого загострення протистояння між громадськістю міста і владою, а також запобігання погіршення стосунків з містами-побратимами з ЄС через підозру у причетності деяких посадових міської влади до репресій проти мірних людей:

1. Створити тимчасову контрольну комісію ради для з’ясування правомірності дій або бездіяльності посадових осіб міської ради і міськвиконкому, які призвели до неправомірного застосування сили проти мирних громадян 25 листопада 2013 року у парку імені М. Попудренка.
2. На найближчий сесії заслухати інформацію прокурора м. Чернігова та керівника органів внутрішніх справ щодо подій 25 листопаді 2013 року і законності дій силових структур проти мирних громадян.

Делегація громадських активістів, яку очолив депутат міської ради (1990-1988 рр.) і обласної ради (1990-1994 рр.) Олександр Машир, передала це Відкрите звернення до депутатів Чернігівської міської ради секретарю міськради Олегу Шеремету та зареєструвала його у канцелярії міськради.

Депутати місцевих рад попередніх скликань попередили секретаря міськради Олега Шеремета і депутата Людмилу Скоробагатько, що подальше зволікання депутатами міської рада публічної оцінки застосування грубої сили проти мирних людей 25 листопада 2013 року, свідчитиме лише про їх нещирість у підтримці євро-інтеграційного курсу України і фактичної співучасті їх у репресіях проти мирних людей.

А також окремо наголосили, що в разі ігнорування їх Відкритого звернення, залишають за собою моральне право звернутись до мерій міст-побратимів з ЄС бойкотувати тих посадових осіб міської влади щодо яких є підозра у причетності до репресій проти мірних людей, а також усіх депутатів, які усунулися від захисту конституційних прав і свобод чернігівців на мирні зібрання.

Сергій Соломаха,
депутат Чернігівської міської ради
Першого демократичного скликання (1990-1994 рр.)






















Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 1145 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024