П'ятница, 29/Березня/2024, 10:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2012 » Жовтень » 10 » Контроль виборчих фондів коштів кандидатів здійснило ОВК №205
Контроль виборчих фондів коштів кандидатів здійснило ОВК №205
13:36
Згідно статті 45 Закону України «про вибори народних депутатів» кандидати в депутати в одномандатних округах для фінансування своєї передвиборної агітації зобов’язані утворити власний виборчий фонд. Кошти до цього фонду в банківських установах можуть надходити або у вигляді добровільних внесків від фізичних осіб, громадян України (до 01.10.12 року не більше 22040 грн.), або з власних коштів кандидата, розмір яких не обмежено.

Порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих коштів кандидатів визначається Постановою ЦВК №115 від 12.07.12 р. Зокрема, окружні виборчі комісії зобов’язані здійснювати перевірку законності надходжень і використання коштів виборчих фондів кандидатів у депутатів в одномандатних округах та достовірності їх обліку. За підсумками перевірок ОВК повинні скласти відповідну довідку та направити її не пізніше ніж за день до дня голосування до ЦВК.

9 жовтня 2012 року з ініціативи члена ОВК від Української народної партії Сергія Соломахи на засіданні ОВК№205 було оголошено попередні результати перевірки виборчих фондів кандидатів в депутати.
Станом на 1 жовтня ц. р. за даними, що надійшли до ОВК від банківських установ, де відкрити рахунки виборчих фондів кандидатів, кошти надходили на виборчі фонди тільки 8 з 15 кандидатів у депутати. В той же час ПАТ «Укрінбанк», в якому кандидати в депутати Живенко С.В. і Непомняща А.М. відкрили рахунки своїх виборчих фондів, не надав інформації до ОВК про стан рахунків цих кандидатів, що потребує належного реагування з боку комісії.

Перевіркою встановлено, що до виборчого фонду кандидата Дубіля В.О. надійшло 718161 грн. (з них 278161 - власні кошти), Соколова О.В. - 396000 грн., Глаби А.В. – 62152 грн., Большакова В.П. – 41500 грн.(власні кошти), Андрійченка В.Л. – 8000 грн., Давлеткужина Р.Р. – 7780 грн. (власні кошти), Осадціва І.В. – 5250 грн., Мозгового В. І. – 1170 грн.
При чому, до виборчих фондів кандидатів Соколова О.В., Большакова В.П. кошти надійшли тільки у вигляді добровільних внесків фізичних осіб, а інші кандидати формували свої виборчі фонди як за рахунок добровільних внесків, так і власних коштів. Добровільні внески до виборчих фондів жодного з кандидатів не перевищували встановлене законом обмеження.

Під час перевірки встановлено, що фізичною особою Большаковим П.В. до виборчого фонду кандидата у депутати, міського голову Соколова О.В. було 15 серпня ц.р. перераховано 20000 грн. Прізвище, ім’я т а, по батькові цієї фізичної особи повністю співпадає з прізвищем, ім’ям, по батькові іншого кандидата у депутати на цьому ж окрузі. Цей самовисуванець працює заступником начальника з персоналу та безпеки КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» чернгівської міської ради, а у 1997-2011 рр. працював на Чернігівській ТЕЦ (ТОВ "ТехНова"). Це - не є прямим порушенням законодавства про вибори, але, на думку члена ОВК С. Соломахи, вимагає належного реагування і перевірки збоку компетентних органів із боротьби з корупцією.

Перевіркою встановлено, що кандидат в депутати від КПУ Давлеткужин Р.Р. здійснив оплату за розміщення політичної реклами у громадському транспорті. Цьому кандидату було достроково повернуто частину цих коштів (у розмірі 2000 грн.) у зв’язку з достроковим розірванням угоди про розміщення реклами. Цей факт свідчить про порушення законодавства про вибори кандидатом від КПУ, а не самою компартією, на дії якої було подано до ОВК № 205 і відхилено 29 вересня ц. р. скаргу одним з кандидатів у депутати на цьому виборчому окрузі.

Член ОВК С. Соломаха переконаний, що виборчі комісії зобов’язані неухильно здійснювати свою діяльність публічно і відкрито, як це передбачає закон про вибори.

Чернігівська прес-служба партії «Наша Україна»
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1123 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024