П'ятница, 19/Квітня/2024, 06:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Червень » 9 » КОСТЕНКО судититься з ЯНУКОВИЧЕМ за червоний прапор
КОСТЕНКО судититься з ЯНУКОВИЧЕМ за червоний прапор
22:50
Віктор ЯНУКОВИЧ порушив Конституцію, підписавши закон щодо офіційного використання червоного прапора, вважає народний депутат України, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО.
6 червня Конституційний суд відкрив провадження за поданням лідера УНП щодо конституційності ганебного закону. Ю. КОСТЕНКО поділився своїми міркуваннями щодо спроб реалізації іноземних сценаріїв розколу України, пов’язаних з червоним прапором.

– Якими були мотиви вашого подання до Конституційного суду?
– Я переконаний, що Конституційний суд має зупинити спроби розкрутити закордонний сценарій розколу України, складовою якого є політичні ігри навколо червоного прапору. Іноземні політтехнологи щосили роздмухують регіональний сепаратизм, посилюючи міжетнічну та міжнаціональну напругу у нашій країні. В реалізації закордонного сценарію задіяні парламентська більшість, президентська адміністрація, неофашистські проросійські організації та українські праворадикали, які начебто «боронять українську незалежність». Це яскраво засвідчили події 9 травня у Львові та задекларовані комуністами плани на 22 червня. Нині Україну в чергове намагаються втягнути у жорстке громадянське протистояння попри те, що за новітню історію вдалося уникнути кровопролиття на початках незалежності, громадських сутичок в 2004 році та міжетнічних зіткнень у Криму.

– Однак Президент Янукович посилається на те, що червоний прапор – це символ перемоги у Великій вітчизняній війні, оскільки тотожний прапору, вивішеному над Рейхстагом у 1945 році…
– Червоний прапор було принесено 1918 року на радянських багнетах, і Україна не має з ним нічого спільного. Прапор перемоги, у відповідності із законом про його офіційне використання в Україні, зображує комуністичні серп і молот, а його червоний колір – це символ радянських репресій та Голодомору. Під червоним прапором Україна втратила у 20-х роках 20-го сторіччя незалежність, український народ став жертвою геноцидів, масових вбивств, репресій. Під червоним прапором Україна зазнала придушення свободи в часи СРСР, масові арешти дисидентів. Як цинічно висловився один з соратників Лєніна – комуністи «загвинтили Україну так міцно, що живильний сік побіг аж до Москви». То чи мають українці вклонятися зловісному червоному кольору? Для України прапором перемоги має бути лише державний синьо-жовтий прапор!

– В вашому конституційному поданні стверджується, що закон про червоний прапор суперечить Конституції. Які саме статті порушено?
– Ганебний закон суперечить самій ідеології Основного закону України як незалежної, суверенної, демократичної та цивілізованої держави. Закон порушує 20 статтю Конституції, оскільки червоний прапор не є державною символікою або символікою територіальних громад, а є символом неіснуючої держави та однієї з політичних партій. Брутально проігноровано статтю 15 Конституції, яка передбачає, що жодна ідеологія не може бути визнана державою як обов'язкова. Використання символів колишньої комуністичної імперії, яка поневолювала нації та народи, суперечить ідеологічним настановам щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності України (частини 1 та 2 статті 17), а також встановленим у статті 18 Конституції цілям зовнішньополітичної діяльності. Оскільки запроваджується обов'язкове використання червоного прапора нарівні з Державним прапором України, то парламент повинен проголосувати за цей документ не менш, ніж двома третинами від конституційного складу, як вимагає закон стосовно порядку використання державних символів України. Нав'язуючи чужинську символіку, пострадянська влада не лише підриває злагоду, а й плюндрує гідність українців, зокрема тих, хто особисто зазнав втрат в страшні часи тоталітарного режиму. Реанімація радянської символіки комуністичних організацій, які вчиняли злочини проти людства та української нації, є неприпустимою.

Прес-служба УНП
Категорія: Погляд | Переглядів: 955 | Додав: unp | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024