Четвер, 18/Квітня/2024, 14:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Жовтень » 1 » Місцеві вибори-2015: страсті по жінкам на Чернігівщині
Місцеві вибори-2015: страсті по жінкам на Чернігівщині
14:16
Після ухвалення нового Закону України «Про місцеві вибори» прихильники гендерної рівності і європейського шляху розвитку України з полегшенням зітхнули: нарешті з’явилоcя однозначне ствердження у Законі, що «представництво осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах має становити не менше 30 відсотків загальної кількості кандидатів у виборчому списку» (див. абз. 2 частина третя статті 4).

Більш того, пунктом 1 частиною першою статті 46 Закону «Про місцеві вибори» це підкріплялося ствердженням, що територіальна виборча комісія відмовляє(!) в реєстрації кандидата в депутати в разі порушення встановленого цим Законом порядку висування кандидата, в тому числі (!) перевищення встановленої частинами третьою – сьомою статті 36 Закону кількості кандидатів у депутати, які можуть бути висунуті у відповідному виборчому окрузі або закріплені за ним.
Однак реальне застосування Закону України «Про місцеві вибори» засвідчило, що досі ще комуноригівська партія влади як завжди плювала на ЗАКОН, тим більше щодо наближення якоїсь там гендерної рівності і виконання зобов"язань перед Радою Європи.

Судіть самі.

23 вересня 2015 року у п.4 постанови № 362 «Про Роз’яснення щодо застосування деяких положень Закону України "Про місцеві вибори" під час реєстрації кандидатів у депутати...» ЦВК робить такий висновок)»:
«Згідно з частиною третьою статті 4 Закону представництво осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах має становити не менше 30 відсотків загальної кількості кандидатів у виборчому списку.
Разом з тим, серед передбачених частиною першою статті 46 Закону підстав для відмови в реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости села, селища, висунутих на місцевих виборах, указане положення відсутнє.
З огляду на це відмова в реєстрації кандидатів у депутати у багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад з підстав недотримання положення Закону щодо представництва осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах на підставі пункту 1 частини першої статті 46 Закону не допускається."


ОТАКОЇ!

Символічно, що номер постанови ЦВК - 362 багатьом українціям старшого покоління до болі знайомий. Це - вартість пляшки горілки за брєжнєвських часів.


Звісно, постанову ЦВК № 362 було оскаржено в суді…

Але поки будуть йти суди пересуди кандидати, в першу чергу, від партії влади («БПП», ВО «Батьківщина») будуть зареєстровані рішеннями ТВК, які очолюють за рішенням ЦВК, наприклад, на Чернігівщині аж 18 з 27 районних, міських ТВК, зокрема і обласну ТВК.
Не дивно, що до Чернігівської обласної ради «БПП» включили у свій партійний список аж 8 жінок з 65 кандидатів, ВО «Батьківщина» - 10, а також їх технічний клон Аграрна партія - 9 з 64. В той час як інші учасники перегонів мають у своїх списках не менше 30% жінок.

Це - чергове підтвердження того, що ті хто перебувають у владі є найбільшими безкарними порушником закону в Україні.

Ось чому у владу щоб уникнути правосуддя так звуться пройдисвіти, злочинці та інша шваль.

І останнє.

Якщо б ТВК діяли по ЗАКОНУ, то вони б, звісно, не відмовляли у реєстрації всього списку кандидатів від партій-порушників, а реєстрували лише б ту кількість кандидатів-чоловіків, яка складає 70% від загального списку кандидатів.

Але це - фантастіка.

Сергій Соломаха
Категорія: Погляд | Переглядів: 1003 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024