Четвер, 28/Березня/2024, 19:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2014 » Вересень » 5 » Науковці аналізували рухівські ідеї, та з’ясовували, чому вони не реалізовані
Науковці аналізували рухівські ідеї, та з’ясовували, чому вони не реалізовані
20:57
В актовому залі НРУ відбулася десята Міжнародна науково-практична конференція «Історична роль Народного Руху України у відновленні Української держави та побудові громадянського суспільства», присвячена 25-річчю утворення Народного Руху України.

Відкрив конференцію голова Народного Руху Василь Куйбіда, який зазначив, що, незважаючи на те, що вона нібито підтримується державою, на жаль, держава не знайшла приміщення для її проведення. Відтак вона відбувається у рухівському приміщенні.

Вступне слово виголосив перший голова Народного Руху за перебудову Іван Драч. Він зокрема сказав, що 25-річчя Руху відзначається у страшний час, коли в Україні іде війна, ллється кров. Він зачитав вірша надісланого йому недоброзичливцем, у якому той звинувачує першого голову Руху у всіх наших бідах. Це присутні сприйняли як невигадану гумористичну історію.

Присутні із цікавістю вислухали доповіді голови Інституту національної пам’яті Володимира Вятровича «КГБ проти Руху. Становлення Народного Руху України в документах радянських спецслужб», Михайла Швайки «Роль Народного Руху України у створенні грошової системи України», Валерія Асадчева «Конституція як фактор стабілізації держави», Володимира Шовкошитного «Народний Рух: еволюція національної ідеї», істориків Олени Любовець «Політична доктрина Народного Руху України за перебудову», Алли Киридон «Майдан: соціоментальна характеристика», професорів Валерія Бебика «Завдання Руху у дострокових цьогорічних виборах народних депутатів», Івана Розпутенка «Народний Рух України в боротьбі з московським імперіалізмом і неоколоніалізмом» та інші.

За результатами конференції ухвалено резолюцію, в якій наголошується на потребі проведення низки наукових конференцій, які би глибше проаналізували рухівські ідеї, та з’ясували, чому вони не були реалізовані державою.

У перерві конференції відбулося спецпогашення поштової марки, присвяченої 25-річчю утворення Народного Руху України за перебудову.

Прес-служба НРУ
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 876 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024