Четвер, 28/Березня/2024, 15:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Березень » 30 » Директор Українського інституту національної пам'яті розкритикував Чернігівський історичний музей
Директор Українського інституту національної пам'яті розкритикував Чернігівський історичний музей
12:20
На своїй сторінці в мережі Фейсбук директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович різко розкритикував Чернігівський історичний музей імені В.Тарновського та його директора Сергія Лаєвського, публікуючи статтю з "Музейного простору".

"Музей "Радянського музею" - сама так вартувало б назвати не лише описаний в статті заклад в Чернігові, але багато аналогічних по всіх країні. Їх форма і зміст застигли у 1970-тих роках минулого століття. Постійні відмовки "це теж наша історія" нічого не можуть виправдати. Тому що показувати радянську історію по радянському, це сприяти тому щоб радянське минуле ніколи не минуло", - пише знаний історик Володимир В'ятрович.

Не дарма працівниці музею виходили на Алею героїів захищати від знесення пам'ятники "героям громадянської війни" - прообразам гіркіних і бородаїв!

У статті Катерини Рудої з "Музейного простору" детально проаналізовано експозиції Чернігівського історичного музею імені В. Тарновського - суміш совєтчини і московського чаду: "В залах музея, отображающих события 1921-1941г.г. – много пережитков со времен СССР. На стенах висят экспонаты без подписей и посетителю самому нужно догадаться – что это такое? И как это оценивать. «Акт на вечное пользование землей колхозами», «Всероссийский союз робочих металлистов», плакат «Комсомольцы – в первые ряды большевистского ударного сева!»

У посетителя впечатление, что составители экспозиции избегают ответственности делать исторические выводы и предлагают: «Смотрите и думайте сами».

Не оставляет ощущение, что в залах многое осталось еще с периода 1991 года. Пример: посреди зала большой красный флаг с надписую «переходной флаг Черниговского обласного организационного комитета. 1933 год».

Авторка запитує директора музею Сергія Лаєвського: "Президент ICOM! Вы вообще понимаете, что этот флаг в экспозиции вашого музея – это благодарность тем большевистским активистам, которые насильно организовали Голодомор 1932-1933 г.г.?. Может быть директор С.Л.Лаевский и сотрудники музея не заметили, что СССР давно не существует, а на Востоке Украины фактически идет российско-украинская война?"

Іван ПОБИВАН

Повністю статтю читайте тут: Музейний простір

P.S. На сайті "Музейний простір" тільки добу провисіла критична стаття Катерини Рудої про Чернігівський історичний музей імені В.Тарновського з різкою критикою директора С.Лаєвського. Через добу її зняли.

Керівник сайту "Музейний простір" Олексій Копитько зняв статтю і пояснив це своєю цензурою, запевнивши, що Сергій Лаєвський знімати статтю не просив. Через деякий час зникло навіть пояснення.

Отака культура в захисників радянщини! Виявляється, що і Олексій Копитько, і Сергій Лаєвський виступають проти політики віце- прем'єр-міністра, міністра культури Вячеслава Кириленка. Але ж хто врятує від фізичного знищення приміщення Чернігівського історичного музею імені В.Тарновського і хто очистить зали цього музею від радянської пропаганди?!
Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 925 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024