Субота, 20/Квітня/2024, 18:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Вересень » 17 » Партія регіонів злякалася результатів майбутніх виборів і готує фальсифікації
Партія регіонів злякалася результатів майбутніх виборів і готує фальсифікації
11:23
15 вересня 2010 року ЦВК затвердила склад обласних, районних, міських (міст обласного значення) територіальних виборчих комісій. Вона це зробила «розглянувши подання зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій» і зробила свій вибір під диктовку Партії регіонів.

До такого висновку прийшла Чернігівська обласна організація Української народної партії після аналізу складу комісій. Так, Партія регіонів повністю контролюватиме ключеві Чернігівську обласну, Чернігівську та Ніжинську міські територіальні виборчі комісії, бо підконтрольна їй ЦВК не включила до складу цих комісій жодного представника УНП та інших опозиційних партій від фракції НУ-НС, а ці ТВК очолили представники Партії регіонів. Натомість до вище вказаних та багатьох районних ТВК включено підставні особи від ХДС (Стретовича-Жванії) та Партії захисників Вітчизни (Кармазіна).

Чим пояснити відхилення ЦВК кандидатури Ольги Мозгової від УНП до Чернігівської міської територіальної виборчої комісії, яка має значний досвід роботи у виборчих комісіях? Зокрема, вона була членом дільничних виборчих комісій у 1998 р., 1999 р., 2002 р., у 2004 році працювала головою ДВК та двічі у 2006 р. (на чергових і позачергових виборах міського голови) була головою Чернігівської міської територіальної виборчої комісії. У 2007 та 2010 рр. – членом та секретарем окружних виборчих комісій. Її діяльність на виборах відзначена двома Подяками ЦВК.

До Чернігівської обласної територіальної виборчої комісії УНП подала кандидатуру не менш досвідченого Володимира Кузьменка. Він два терміни поспіль був членом цієї ТВК (з 2002 по 2010 рік), крім того у 2004 р. – членом ТВК на виборах Президента України, а у 2010 р. – заступником голови ДВК.

Керівництво Партії регіонів можна зрозуміти: їм заважатимуть у виборчих комісіях чесні, досвідчені члени ТВК, якщо буде потрібно «виправити» результати виборів 31 жовтня на свою користь. Проте, це суперечить засадам демократії та головній конституційній засаді існування нашої держави: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ».

Чернігівська обласна організація Української народної партії вважає, що таке формування ТВК відкриває шлях для фальсифікації виборів та спотворення волевиявлення виборців на Чернігівщини.

УНП закликає всі демократичні партії та громадські організації консолідуватися для проведення чесних виборів та захисту справжнього волевиявлення виборців.

Прес-служба Чернігівської обласної організації Української народної партії
Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1011 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024